Web Analytics
Simić (PSG) o tenderu i tramvajima: Glasine da Šapić neće biti gradonačelnik dobijaju dodatnu težinu - BetaRS

Simić (PSG) o tenderu i tramvajima: Glasine da Šapić neće biti gradonačelnik dobijaju dodatnu težinu

Politika | 07.06.2024 | access_time 13:45
Simić (PSG) o tenderu i tramvajima: Glasine da Šapić neće biti gradonačelnik dobijaju dodatnu težinu
Foto: Beta/Emil Vaš
Predsednik beogradskog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) Stefan Simić ocenio je kao "netransparentan i koruptivan" novi tender Grada za kupovinu tramvaja i ocenio da predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić "ne odustaje od produbljivanja kratera" u budžetu Beograda.

"Njemu se očigledno žuri da završi ovaj posao, pa glasine da neće biti gradonačelnik u narednom mandatu dobijaju dodatnu težinu", rekao je Simić, saopštio je PSG.

Šapić, funkcioner vladajuće Srpske napredne stranke, pred lokalne izbore 2. juna je bio promovisan kao kandidat za gradonačelnika što je bio u prethodnom mandatu, a nedavno je na pitanje da li će ponovo biti gradonačelnik odgovorio sa: "A ko će drugi!?".

U saopštenju PSG piše da je Simić kazao da se tramvaji moraju kupiti na transparentan način, po najpovoljnijoj ceni, "a ne da platimo duplo skuplje", ali da je "jasno da se u ovom poslu radi o novoj korupciji" u koju je, kako je naveo "umešano Šapićevo rukovodstvo".

TV N1 je ranije objavila da je tender suspendovan početkom maja zbog zahteva koji je Komisiji za zaštitu prava ponuđača podneo poljski proizvođač šinskih vozila, i da je Komisija zahtev te firme odbacila rešenjem od 7. maja.

TV N1 je jutros objavila da je Grad Beograd posle Rešenja republičke komisije za zaštitu prava nastavio javnu nabavku za kupovinu tramvaja za Gradsko saobraćajno preduzeće, .

Novi rok za podnošenje prijava je već ponedeljak, 10. jun u osam sati ujutro, objavljeno je na Portalu javnih nabavki.

Teme