Web Analytics
Pošta Srbije uručila zaposlenima 95 novih elektrovozila za dostavu Post-ekspres pošiljki - BetaRS

Pošta Srbije uručila zaposlenima 95 novih elektrovozila za dostavu Post-ekspres pošiljki

Ekonomija | Izvor: Beta | 07.06.2024 | access_time 14:35
Pošta Srbije uručila zaposlenima 95 novih elektrovozila za dostavu Post-ekspres pošiljki
BETAPHOTO/MILAN ILIC

Pošta Srbije predstavila je danas 95 novih elektrovozila, namenjenih Post-ekspres dostavi pošiljki u radnim jedinicama širom zemlje, čija je vrednost 750 miliona dinara.

Vršilac dužnosti tog preduzeća Zoran Anđelković i ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić uručili su ključeve zaposlenima u tim jedinicama, povodom Dana Pošte Srbije.

Anđelković je u Regionalnom poštansko-logističkom centru "Beograd" čestitao zaposlenima u Pošti Srbije, kojih kako je naveo ima 14.193 i dodao da mu je "čast što se dan njegovog preduzeća slavi u danu Svesrpskog sabora".

Istakao je da dostavljači tog preduzeća odlaze do 4.700 naseljenih mesta u Srbiji, a da Pošta Srbije sa 1.793 radne jedinice, može da završi sve poštanske usluge.

Naveo je da je to preduzeće, od ukupne sume za kupovinu vozila obezbedilo 542 miliona dinara, bez poreza na dodatu vrednost, a da je subvencija Ministarstva za ekologiju 475.000 evra.

Pošta Srbije uručila zaposlenima 95 novih elektrovozila za dostavu Post-ekspres pošiljki
BETAPHOTO/MILAN ILIC

"Nastavićemo da ubuduće sva naša vozila budu na električni pogon, a ta električna vozila punićemo našom strujom, već smo obezbedili da se ova vozila koja stignu u Kragujevac pune našom strujom i tako damo doprinos i energetskoj stablnosti Srbije", rekao je Anđelković.

Najavio je da će u svakoj njihovoj radnoj jedinici biti dovoljno "sunčevih panela", koji će snabdevati vozila električnom energijom, čime će se smanjiti opterećenje Elektroprivrede Srbije.

"Za naše zaposlene, ono što je važno, je da smo u maju isplatili prvu polovinu predviđene dobiti u dogovoru sa zaposlenima i sindikatima, a drugu polovinu ćemo isplatiti u septembru", rekao je Anđelković.

Pošta Srbije uručila zaposlenima 95 novih elektrovozila za dostavu Post-ekspres pošiljki
BETAPHOTO/MILAN ILIC

Dodao je da očekuje da će poštansko-logistički centar sledeće godine, prilikom obeležvanja 185 godina od osnivanja Pošte Srbije, biti potpuno robotizovan.

"To nije pitanje smanjenja broja zaposlenih, niti su roboti konkurencija zaposlenima, oni su ustvari ubrzanje procesa i sigurnosti da će pošiljka koja je poslata doći na ciljno mesto", rekao je Anđelković.

Ministar Ristić je istakao da Pošta Srbije daje doprinos sveukupnom razvoju i privrednom napretku zemlje, kao i da su poštari ljudi koji su podjednako važni i bez čije profesije se "ne može zamisliti uređeno demokratsko drustvo".

"Sada u ovo naše vreme, izloženo brojnim tehničko-tehnološkim izazovima, mislim da uspevamo da nađemo zajednička rešenja i da Pošta Srbije nastavi da napreduje, uprkos svemu onome što nosi digitalna agenda", rekao je Ristić.

Na skupu su bili i predstavnici Ministarstva informisanja i telekomunikacija i  Pošte Republike Srpske.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

Teme