Web Analytics
Alkaras osvojio titulu na Rolan Garosu pobedom protiv Zvereva u pet setova - BetaRS

Alkaras osvojio titulu na Rolan Garosu pobedom protiv Zvereva u pet setova

Tenis | Izvor: Beta | 09.06.2024 | access_time 19:50
Alkaras osvojio titulu na Rolan Garosu pobedom protiv Zvereva u pet setova
Španski teniser Karlos Alkaras osvojio je večeras titulu na Rolan Garosu u Parizu, pošto je u finalu pobedio četvrtog igrača sveta Aleksandra Zvereva iz Nemačke posle pet setova, 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2.

Treći teniser sveta pobedio je posle četiri sata i 19 minuta i prvi put u karijeri osvojio titulu na Rolan Garosu.

On će se od ponedeljka popeti na drugo mesto na ATP listi, iza Italijana Janika Sinera. Alkaras je postao tek sedmi teniser, ali i najmlađi, koji je osvojio grend slem titule na sve tri podloge.

Ovogodišnje finale na Rolan Garosu je prvo od 2004. godine u kome nije igrao makar jedan od članova "velike trojke" - Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Teniseri su u prva dva gema prvog seta napravili po brejk, a Alkaras je to učinio i u petom gemu i devetom gemu i poveo u meču.

Zverev je u nastavku zaigrao bolje, oduzeo je servis protivniku u petom i sedmom gemu i izjednačio na 1:1 u setovima.

Alkaras je dobro počeo treći set poveo je 5:2, ali je Zverev posle toga osvojio pet uzastopnih gemova i poveo u meču.

Uz dva brejka u četvrtom setu Alkaras je poveo 4:0, Zverev je vratio brejk za 4:1, posle čega je španski teniser tražio pomoć fizioterapeuta zbog problema sa levom nogom.

Alkaras je posle toga osvojio dva uzastopna gema i izborio peti set.

Španac je u trećem gemu oduzeo servis Zverevu i posle gema osvojenog na svoj servis, u kome je spasio četiri brejk lopte, poveo je 3:1. On je u sedmom gemu napravio brejk bez izgubljenog poena i poveo je 5:2.

Alkaras je lako osvojio gem na svoj servis i posle prve meč lopte osvojio treću grend slem titulu u karijeri. Prethodno, osvojio je Ju Es open 2022. godine i Vimbldon prošle godine.

On je postao osmi Španac koji je trijumfovao na Rolan Garosu i tek peti aktivni igrač koji je osvojio najmanje tri grend slem titule.

Alkaras je sada u međusobnim duelima protiv Zvereva izjednačio na 5:5.

Zverev još nema grend slem titulu.

Teme