Web Analytics
Unikredit banka, dobitnik prestižnog priznanja za Deal of the Year - BetaRS

Unikredit banka, dobitnik prestižnog priznanja za Deal of the Year

Ekonomija | Izvor: Beta | 10.06.2024 | access_time 15:50
Unikredit banka, dobitnik prestižnog priznanja za Deal of the Year
BETAPHOTO/OMS/UNICREDIT BANKA/Branko Starcevic
Unikredit (UniCredit) banka je danas saopštila da je dobitnica prestižnog priznanja "Deal of the Year", dodeljenog za Telekomovo izdvajanje i prodaju portfolija antenskih tornjeva na Zapadnom Balkanu kompaniji koju predvodi Actis konzorcijum.

Toj banci je priznanje dodeljeno za ključnu ulogu koju je ostvarila 2023. u transakciji godine u kategoriji CEEMEA M&A.

GlobalCapital Equity Capital Markets i M&A nagrade ističu banke i kompanije koje pokazuju doslednost, inovativnost i odlučnost da izvrše transakcije. Priznanje je dodeljeno na svečanosti u organizaciji GlobalCapital Equity Capital Markets & M&A Awards.

Unikredit je, kako je navedeno, bio finansijski savetnik Telekom Srbija grupe u prodaji i preuzimanju, ali i globalni koordinator, Account banke i Bookrunner za finansiranje kupovine za Actis.

"Ponosni smo na pobedničku transakciju koja još jednom potvrđuje sposobnost i umešnost Unikredit banke. Koristimo našu panevropsku ekspertizu i prisustvo sa ciljem da podržimo klijente, kao što je Telekom, širokim spektrom savetodavnih usluga i finansijskih proizvoda", izjavio je predsednik Izvršnog odbora Unikredit banke Nikola Vuletić.

To prestižno priznanje, kao je rekao, potvrđuje Unikredit banku kao pouzdanog savetnika klijentima, koji pruža ekspertizu i holističku ponudu, orijentisanu ka njihovim potrebama.

Nagrada, kako je rekao direktor Telekom Srbija grupe Vladimir Lučić, važno je priznanje i za Telekom kao još jedna potvrda ispravnosti aktuelne biznis strategije i poslovnih poteza te kompanije.

"Projekat izdvajanja antenskih stubova došao je kao logičan sled u skladu sa trendovima najvećih svetskih operatora u trenutku kada se dešavaju tektonske promene u domenu telekomunikacija. Time smo pokazali da imamo jasno zacrtanu viziju i cilj, a to je da smo odlučni u tome da od tradicionalnog  telekomunikacionog operatora postanemo tehnološka kompanija budućnosti", rekao je Lučić.

Istakao je da je Telekomu "izuzetno pomogla ekspertiza i savetodavno delovanje kompletnog finansijskog tima Unikredit banke".

Teme