Web Analytics
Bez granične kontrole na graničnom prelazu Verbnice između Kosova i Albanije - BetaRS

Bez granične kontrole na graničnom prelazu Verbnice između Kosova i Albanije

Kosovo | 12.06.2024 | access_time 17:15
Bez granične kontrole na graničnom prelazu Verbnice između Kosova i Albanije
Foto: YTPrintScreen

Na graničnom prelazu Verbnica, između Kosova i Albanije, danas su otvorene posebne trake za ulazak i izlazak sa Kosova bez kontrole.

Ministri unutrašnjih poslova Kosova i Albanije Dželal Svečlja i Tauljant Bala otvorili su te trake za građane Kosova i Albanije, a u cilju poboljšanje kretanja, bez granične kontrole.

Oni su tokom zajedničke posete tom prelazu naglasili značaj "primene sporazuma o ukidanju graničnih kontrola za građane dve zemlje".

Svečlja je izjavio da kroz ovaj sporazum neće biti kontrole građana na granici, ali će se raditi na uspostavljanju naprednih tehnoloških sistema za suzbijanje ilegalnih aktivnosti.

Kazao je da je u okviru obeležavanja godišnjice oslobođenja Kosova obeleženo 20 specijalnih prelaza za stanovnike graničnog pojasa između Kosova i Albanije, koji će omogućiti slobodno kretanje stanovnika ovih pograničnih područja.

Ocenio je da inicijativa za ukidanje graničnih kontrola za građane Kosova i Albanije važan korak ka intenziviranju saradnje i olakšavanju kretanja građana dve zemlje.

Teme