Web Analytics
Zaštitnik građana: Za ekološke probleme saznajemo iz pritužbi građana i preko medija - BetaRS

Zaštitnik građana: Za ekološke probleme saznajemo iz pritužbi građana i preko medija

Životna sredina | 13.06.2024 | access_time 14:00
Zaštitnik građana: Za ekološke probleme saznajemo iz pritužbi građana i preko medija
Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je danas da se ta institucija informiše i reaguje u vezi problema zaštite životne sredine na osnovu pritužbi građana i preko medija koji javljaju o temama "koje su fundamentalne".

Pašalić je u izjavi novinarima nakon otvaranja dvodnevne međunarodne konferencije "Zajedničkim naporima ka zdravoj životnoj sredini: Uloga i značaj ombudsmana" u Narodnoj skupštini, rekao da se građani Zaštitniku građana obraćaju da bi se žalili na konkretne probleme u lokalnoj sredini, koji se najčešće odnose na zagađenje vode.

Pašalić je pozvao građane da prijavljuju ekološke probleme, navodeći da Zaštitnik građana može da reaguje samo nakon saznanja o nekom problemu.

On je rekao da je kancelarija Zaštitnika građana "uvek imala dovoljno resursa" da bi se bavila problemima u vezi zaštite životne sredine, ali da je problem u dobijanju pravovremenih informacija, u čemu im, kako je naveo "mediji puno pomažu".

"One teme koje su fundamentalne, najčešće dobijamo iz medija", rekao je Pašalić.

Na konferenciji o zaštiti životne sredine, koju organizuje Zaštitnik građana Srbije, učestvuju i ombudsmani iz Turske, Mađarske, Italije i Bosne i Hercegovine.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina