Web Analytics
EPS: Đilas obmanjuje javnost, prodaja EPS-a nije tema - BetaRS

EPS: Đilas obmanjuje javnost, prodaja EPS-a nije tema

Politika | 16.06.2024 | access_time 15:30
EPS: Đilas obmanjuje javnost, prodaja EPS-a nije tema
Foto: Beta/Amir Hamzagić
Preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da lider Stranke slobode i pravde svesno obmanjuje javnost, da nema plana o prodaji EPS-a i da je novi direktor veliki profesionalac.

"Usvajanje Plana transformacije i imenovanje generalnog direktora na osnovu javnog konkursa, očigledno su 'kamenje u njihovim cipelama' pa se vraćaju na staru, odavno demantovanu priču o privatizaciji. Predsednik SSP Dragan Đilas svesno obmanjuje javnosti i to ni manje ni više nego iz Lazarevca, verovatno s namerom da dižući nepotrebnu paniku zapravo uspori promene koje su zaposlenima u EPS preko potrebne", naveo je EPS u saopštenju.

Reagujući na Đilasovi izjavu da se ni novi direktor EPS-a neće mešati u svoj posao, iz EPS-a su naveli da niko niti u rukovodstvu kompanije, niti u državi nikada nije ni pomislio na prodaju srpskog energetskog giganta, i da to nije i neće biti tema.

"Zarad javnosti važno je podsetimo na činjenice da EPS prvi put ima Nadzorni odbor koji čine domaći i strani stručnjaci koji su imenovani na osnovu prestižnih profesionalnih karijera, a ne političkih orijentacija, da EPS prvi put ima jasno definisan Plan transformacije koji je dobio podršku Međunarodnog monetarnog fonda, da EPS prvi put ima generalnog direktora imenovanog od strane profesionalnog Nadzornog odbora, a ne Vlade, i to na osnovu javnog konkursa", naveli su u saopštenju.

Dodali su da je direktor imenovan u zakonskom roku i da će zajedno sa izvršnim menadžmentom biti ključni nosilac transformacije kompanije.

"Novi generalni direktor je inženjer elektrotehnike sa više od 30 godina iskustva, najvećim delom upravo u EPS, profesionalac bez mrlje u karijeri, uvaženi član kako kolektiva tako i naučne i stručne javnosti", saopštio je EPS.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da je Elektroprivreda Srbije (EPS) dobila direktora koji se neće mnogo mešati u svoj posao i da je cilj Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića da se EPS uruši i na kraju proda.

Teme