Web Analytics
Francuska fudbalska federacija pozvala na poštovanje svoje neutralnosti pred izbore u Francuskoj - BetaRS

Francuska fudbalska federacija pozvala na poštovanje svoje neutralnosti pred izbore u Francuskoj

Fudbal | Izvor: Beta | 16.06.2024 | access_time 16:25
Francuska fudbalska federacija pozvala na poštovanje svoje neutralnosti pred izbore u Francuskoj
Francuska fudbalska federacija (FFF) pozvala je na poštovanje sopstvene neutralnost pred prevremene parlamentarne izbore u Francuskoj, ali je istovremeno uputila apel na izlazak na izbore, preneo je danas radio Frans enfo (France Info).

FFF želi da "izbegne svaki oblik pritiska i upotrebe politike", navodi se u saopštenju.

Francuska fudbalska reprezentacija koja je nedavno stigla u Nemačku na Evropsko prvenstvo na meti je novinara koji pitaju igrače o političkoj situaciji u Francuskoj, gde je predsednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) na opšte iznenađenje rasputio parlament i sazvao prevremene parlamentarne izbore u dva kruga, 30. juna i 7. jula.

"Gotovo svi igrači francuskog tima su na konferencijama za novinare dobijali pitanja o rezultatima izbora za Evropski parlament u Francuskoj" na kojima je 9. juna ekstremna desnica osvojila najviše glasova ispred vladajuće koalicije predsednika Makrona, navodi se u saopštenju FFF-a.

Federacija je podsetila na svoju neutralnost i neutralnost selekcije.

"Svako od njih (igrača) je u mogućnosti da se slobodno izrazi, u skladu sa sopstvenim ubeđenjima. Veoma vezana za slobodu izražavanja Francuska fudbalska federacija se pridružuje neophodnom pozivu na glasanje koji je deo demokratije, ali ističe svoju neutralnost i želju da ta neutralnost bude poštovana", dodaje se u saopštenju.

Teme