Web Analytics
Forum za prevenciju zloupotreba platnih kartica PKS upozorio na opasne poruke - BetaRS

Forum za prevenciju zloupotreba platnih kartica PKS upozorio na opasne poruke

Ekonomija | 17.06.2024 | access_time 12:15
Forum za prevenciju zloupotreba platnih kartica PKS upozorio na opasne poruke
Foto: Beta/Miloš Miškov
Forum za prevenciju zloupotreba platnih kartica Privredne komore Srbije (PKS) upozorio je danas građane da ne odgovaraju na poruke ili postupaju po instrukcijama koje su im navodno poslate od njihovih banaka sa zahtevom da hitno ažuriraju podataka o računu ili kartici, jer su u pitanju zlonamerne poruke koje za cilj imaju kompromitaciju ili zloupotrebu podataka.

"Banke od svog klijenta nikada neće tražiti da na ovaj način verifikuje svoje naloge za digitalno bankarstvo, dostavi podatke o platnoj kartici, niti će pretiti da će računi, nalozi ili kartice biti blokirani ukoliko klijent ne preduzme navedene korake. Za sva pitanja, sumnje i nedoumice uvek prvo kontaktirajte svoju banku poznatim i proverenim kanalima komunikacije", naglašeno je u saopštenju.

Kako je istaknuto u saopštenju, pažnja korisnika i odgovorno ponašanje prilikom korišćenja platnih kartica i onlajn bankarstva dodatno će doprineti smanjenju rizika od zloupotreba.

Upućen je apel korisnicima bankarskih usluga da budu oprezni i da ne dele svoje poverljive podatke putem neproverenih kanala.

Teme