Web Analytics
Fudbaleri Francuske pobedili Austriju na Evropskom prvenstvu - BetaRS

Fudbaleri Francuske pobedili Austriju na Evropskom prvenstvu

Fudbal | Izvor: Beta | 17.06.2024 | access_time 23:10
Fudbaleri Francuske pobedili Austriju na Evropskom prvenstvu
Fudbalaska reprezentacija Francuske pobedila je večeras u Diseldorfu selekciju Austrije sa 1:0, u meču prvog kola Grupe D Evropskog prvenstva.

Francuska je do pobede stigla autogolom Maksimilijana Vebera u 38. minutu.

Prvu priliku na meču imala je Francuska u osmom minutu. Kilijan Mbape je ušao u šesnaesterac, šutirao iskosa sa leve strane, ali je dobro regaovao golman Austrije Penc i izbacio loptu u korner.

Francuska je bila bolja, imala veći posed lopte i više udaraca ka golu, ali je najbolju priliku imala Austrija u 36. minutu. Sam je ispred golmana Francuske Manjana izašao  Kristof Baumgartner ali je odlično intervenisao francuski čuvar mreže.

Dva minuta kasnije Francuska je stigla do prednosti. Mbape je centrirao, a centralni bek Austrije Maksimilijan Veber je nespretno reagovao i glavom zatresao sopstvenu mrežu.

Veliku priliku propustio je Mbape u 55. minutu. Istrčao je sam ispred Penca, šutirao sa oko 14-15 metara, ali pored gola.

U 64. minutu udarac iz daljine je oprobao Usman Dembele, ali je lopto otišla visoko preko gola. Tri minuta kasnije ponovo je pokušao Dembele, ali je ovog puta dobro reagovao Penc.

Austrija je uspela da prenese težište igre na polovinu Francuske, a dobar napad je imala u 79. minutu, ali je Manjan dobro istrčao i sprečio da Bamugartner zatrese mrežu.

U sedmom minutu sudijske nadoknade vremena, Žiru je imao priliku da reši pitanje pobednika, ali je iz dobre pozicije promašio celu loptu.

U istoj grupi, Holandija je pobedila Poljsku sa 2:1.

U drugom kolu, Francuska će igrati sa Holandijom, a Austrija sa Poljskom.



Teme