Web Analytics
Ministarstvo: Završni ispit iz srpskog danas polaže 67.430 učenika koji su završili osmi razred - BetaRS

Ministarstvo: Završni ispit iz srpskog danas polaže 67.430 učenika koji su završili osmi razred

Društvo | 18.06.2024 | access_time 08:45
Ministarstvo: Završni ispit iz srpskog danas polaže 67.430 učenika koji su završili osmi razred
Foto: Youtube/Printscreen

Završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika na kraju osnovne škole polagaće danas 67.430 učenika koji su završili osmi razred, i odraslih koji su obavezno obrazovanje završili po programu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Učenici osmog razreda će u sredu, 19. juna polagati test iz matematike a u četvrtak, 20. juna test iz predmeta po izboru.

U saopštenju se navodi da će odrasli sve testove polagati 18. juna.

Roditelji će uvid u preliminarne rezultate na nivou škola i portalu imati u subotu, 22. juna a istog dana će moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita.

Lista želja za upis u srednju školu moći će da se podnese putem tog portala i neposredno u školi 26. i 27. juna, dok će konačna lista želja biti objavljena 29. juna.

"Objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biće 2. jula. Upis u srednje škole moći će i ove godine da se obavi potpuno elektronskim putem korišćenjem navedenog portala Moja srednja škola počev od 2. do 6. jula", navodi Ministarstvo prosvete.

Teme