Web Analytics
Lazović (ZLF): 'Čuvari Starog grada' nisu odgovorili na predlog za formiranje vlasti u toj opštini - BetaRS

Lazović (ZLF): 'Čuvari Starog grada' nisu odgovorili na predlog za formiranje vlasti u toj opštini

Politika | 18.06.2024 | access_time 11:55
Lazović (ZLF): 'Čuvari Starog grada' nisu odgovorili na predlog za formiranje vlasti u toj opštini
Foto: Beta/Miloš Miškov

Kopredsednik Zeleno-levog fronta (ZLF) Radomir Lazović izjavio je danas da je istekao rok koji je koalicija "Biramo Stari grad" dala listi "Čuvari Starog grada" u vezi formiranja vlasti u toj beogradskoj opštini, i da više neće biti inicijativa za razgovor sa nosiocem te liste Markom Bastaćom.

Lazović je na konferenciji za novinare ispred zgrade Gradske opštine Stari grad rekao da lista "Čuvari Starog grada" nije odgovorila na njihov predlog za saradnju i formiranje opozicione većine u toj opštini.

Podsetio je da je koalicija "Biramo Stari grad" uputila poziv na pregovore Bastaću odmah nakon izbora, kakao je rekao, "kada je bilo jasno" da te dve liste mogu formirati većinu.

"Nakon toga uputili smo i konkretan predlog za formiranje opozicione vlasti. Razgovori jesu protekli u veoma korektnoj atmosferi, ali bez rezultata. Ukoliko postoji želja, ne vidim nikakav razlog da se s odlukom za saradnju i formiranje opozicione većine odugovlači, osim političkih kalkulacija i dogovaranja sa drugom stranom", rekao je Lazović.

On je istakao da će lista "Biramo Stari grad" uvek biti otvorena "za dalji dogovor i smenu vlasti Srpske napredne stranke (SNS), ali da u daljem odugovlačenju, razvlačenju i razvodnjavanju, neće učestvovati".

Ceo video materijal pogledajte OVDE.

Teme