Web Analytics
PKS: Nove direktne linije iz Tel Aviva za Beograd važne za turističku sezonu i poslovne ljude - BetaRS

PKS: Nove direktne linije iz Tel Aviva za Beograd važne za turističku sezonu i poslovne ljude

Ekonomija | 19.06.2024 | access_time 15:35
PKS: Nove direktne linije iz Tel Aviva za Beograd važne za turističku sezonu i poslovne ljude
prt.scr pks.rs

Dva nova direktna leta sedmično, između aerodroma "Ben-Gurion" u Tel-Avivu, u Izraelu i "Nikola Tesla" u Beogradu, pokreću se 11. jula.

Organizuje ih "Sandor" (Sundor), podružnica izraelskog nacionalnog avio-prevoznika "El-ala" (El Al), a startuju u najboljem momentu, u sezoni godišnjih odmora i biće značajni za turističku sezonu i za poslovne ljude, rečeno je danas na sastanku sa predstavnicima te avio kompanije u Ambasadi Srbije u Tel Avivu, saopštila je Privredna komora srbije (PKS).
Prema podacima Udruženja za turizam PKS, u periodu koji je prethodio pandemiji kovida, angažovano je 13 direktnih sedmičnih letova od strane "Er Srbije" i izraelskih avio-kompanija "Arkia" (Arkia) i "Israer" (Israir).

Kako se podseća, 2018. godine izraelski turisti su bili na samom vrhu u Beogradu sa 27.000 posetilaca i nešto više od 100.000 noćenja.

Naglašeno je da su dva nova leta sedmično, koja se nadovezuju na postojeća dva avio-kompanije "Arkia", od velikog značaja i za poslovne ljude, posebno zbog velike izraelske poslovne zajednice u Beogradu, kao i uvećanje trgovinske razmene između dve zemlje, ali i izraelskih investicija u Srbiji.

Zamenik generalnog direktora za komercijalu Jael Kalif (Yael Kalif) i šefica marketinškog odeljenja "Sandora" Maja Aškenazi (Maya Ashkenazy) izrazile su očekivanja da će Beograd ovog leta biti jedna od traženijih destinacija za turiste iz Tel Aviva.

Kako je beogradska "city brake" ponuda izuzetno popularna u Izraelu, posebno interesovanje je izraženo za turističku ponudu dragulja prirode Srbije, kako na potezu Tara – Uvac, tako i za Kopaonik i Podunavlje, navedeno je u saopštenju.

Ambasador Srbije u Izraelu Miroljub Petrović i direktor Predstavništva PKS u Jerusalimu i počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić ukazali su na mogućnosti još efikasnijeg umrežavanja svih turističkih poslenika, saradnje sa sindikalnim udruženjima iz Izraela i pripreme izraelskih sportskih klubova u Srbiji.

Uključivanjem sertifikovanih vodiča za hebrejski jezik predstavljanje sefardske baštine Beograda bilo bi dodatno unapređeno, saopštila je PKS.

Letovi na relaciji Ben Gurion-Nikola Tesla saobraćaće nedeljom i četvrtkom, kako se planira, tokom cele godine.

Teme