Web Analytics
Trampov zet Vučiću predstavio projekat za hotel u Beogradu - BetaRS

Trampov zet Vučiću predstavio projekat za hotel u Beogradu

Politika | 19.06.2024 | access_time 20:05
Trampov zet Vučiću predstavio projekat za hotel u Beogradu
prt.scr instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu je Džared Kušner, zet nekadašnjeg američkog predsednika Donalda Trampa u Beogradu predstavio projekat za hotel u Beogradu.

"Predstavio sam mu viziju Beograda kao svetske metropole, čiji je kosmopolitski duh oduvek privlačio ljude iz svih krajeva sveta, a Džared Kušner je meni predstavio projekat za velelepni hotel u Beogradu koji će doprineti da naša prestonica postane centar ovog dela sveta, koji će se na globalnoj mapi pozicionirati kao nezaobilazna destinacija i poželjno sedište za najveće korporacije, univerzitete i međunarodne institucije, ali i nadahnuće za umetnike, naučnike i nadasve mlade ljude iz svih krajeva sveta", napisao je Vučić na Instagramu.

Najava da će Trampov zet graditi u Beogradu izazvala je ranije oštre reakcije javnosti jer je plan da se gradi na mestu zgrade nekadašnjeg Generalštaba u centru Beograda koji je NATO bombardovao 1999. godine.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić negirao je da je vlada Srbije bilo kakav ugovor o, kako je rekao, revitalizaciji tog kompleksa.

Na to su reagovali i konzervatori Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda, protiveći se ukidanju statusa nepokretnog kulturnog dobra za komples zgrada starog Generalštaba u centru grada.

Smatraju da je kulturno nasleđe "neobnovljiv resurs" čijim gubitkom, kako su ukazali u saopštenju, "nestaju trajne univerzalne vrednosti ukupnog nasleđa na nacionalnom i širem planu".

Vučić je danas objavio da je sa Kušnerom imao "inspirativnu razmenu ideja" kom je pokazao Beograd i izložio planove za njegov još brži rast.


"Takav Beograd želimo da ostavimo našim budućim generacijama", dodao je predsednik Srbije.

Teme