Web Analytics
Đorđević (ZLF) o konstitutivnoj sednici Skupštine Beograda: Nastavak politike privatizacije svega - BetaRS

Đorđević (ZLF) o konstitutivnoj sednici Skupštine Beograda: Nastavak politike privatizacije svega

Politika | 21.06.2024 | access_time 20:05
Đorđević (ZLF) o konstitutivnoj sednici Skupštine Beograda: Nastavak politike privatizacije svega
Foto: Beta/Milan Ilic

Konstitutivna sednica Skupštine Beograda predstavlja nastavak jedne politike i aktera koji nastavljaju gde su krenuli - sa privatizacijom svega, ocenila je danas kopredednica Zeleno-levog fronta (ZLF) Biljana Đorđević.

Kada se posmatraju politički akteri, konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Beograda je ista, ocenila je Đorđević za N1.

"Neki su danas izabrani, neki očito čekaju da budu izabrani već u ponedeljak, kada je najavljena sednica o izboru gradonačelnika", kazala je ona.

Podsetila je i da "s druge strane, ima novih odbornika", piše na sajtu te televizije.

" Tu je i Pokret Kreni-promeni koji je ušao pa izašao, dakle ima i ponavljanja različitih metoda borbe koji su isprobani u prethodnom periodu", kazala je.

Kako je kazala, izveštaj o Privremenom organu pokazuje koliko je to "jedan strašan način vođenja grada".

Istakla je da treba da se porazmisli o tom modelu i da bi se, kada bi imali većinu u skupštini, "pozabavili da se i zakonski uredi funkcionisane lokalne samouprave u ovakvim situacijama".

"Očito da je besmisleno da jedan takav organ donosi sve odluke i da to ne može da radi na dobar način i da zamenjuje sve ove silne organe", ocenila je.

Kako je kazala, pratili su rad i funkcionisanje Privremenog organa jer je Dobrica Veselinović (ZLF) bio član istog.

"Pokušavao je da izveštava javnost svaki put o tome koje su odluke na dnevnom redu, koliko je nemoguće da se vi na neki širi način tome suprotstavite, da to bude vidljivo", kazala je.

Kako je navela, "to je mnogo lakše kroz Skupštinu grada Beograda", iako je, kako je dodala, "jasno da kada ste manjina ne možete da osporite neke odluke".

"Ali možete da razotkrijete laži koje se tamo govore i da predstavljate građane koji žele da žive u nekom drugačijem gradu i da im se ne nanosi šteta koja im se svakodnevno donosi brojnim odlukama", kazala je ona.

Teme