Web Analytics
Stojmenović (ZLF): Demistifikovati da se u institucijama ne može ništa postići - BetaRS

Stojmenović (ZLF): Demistifikovati da se u institucijama ne može ništa postići

Politika | 22.06.2024 | access_time 13:25
Stojmenović (ZLF): Demistifikovati da se u institucijama ne može ništa postići
prt.scr n1info.rs

Odbornica Zeleno-levog fronta (ZLF) Natalija Stojmenović, koja će predvoditi odborničku grupu u Skupštini grada Beograda, ocenila je danas da je potrebno demistifikovati da se u institucijama ne može ništa postići.

Ona je za televiziju N1 rekla da se borba mora voditi na svim mestima, jer se samo tako može vršiti pritisak, koji je do sada davao rezultate, i "smeniti ova vlast".

"Svako od nas proba različite metode borbe… Birači su nam dali mandate da se borimo u institucijama. U okolnostima u kojima radimo moramo da budemo zagledani u budućnost, ali da budemo i realni – da budemo bolji i više radimo… Kada se nalazite u institucijama vi dajete glas nekim građanima, i to nije mala stvar, na vama je da radite da on bude utemeljen", ocenila je Stojmenović.

Navela je da su svesni da u ovom trenutku nisu dobili poverenje građana da sprovode svoje politike, koji uključuju promociju platforme koja će se baviti brigom o građanima i rešavanjem problema Beograđana.

Stojmenović je navela i da od kada je Srpska napredna stranka (SNS) na vlasti, nije bilo fer i poštenih izbora, i zato misli da ih "na izborima nećemo smeniti".

S druge strane, Marina Pavlić iz pokreta Kreni-promeni, čiji odbornici su verifikovali mandate, ali su napustili Skupštinu, kazala je za N1 da su to učinili zbog neregularnih izbora, ali i zbog "poštovanja građana" koji su za njih glasali.

"Veliki broj ljudi nam je ukazao poverenje i besni su zbog procesa koji se dešavali - kupovina glasova, stvaranje paralelnih lista, na šta smo već navikli, a sada imamo i prekrajanje izborne volje, čime se direktno krši ustav", navela je Pavlić.

Na pitanje šta postižu izlaskom iz Skupštine Beograda, Pavlić navodi da je "bunt u Beogradu zaštita cele Srbije" i da su beogradsku skupštinu, između ostalog, napustili i zbog izbornih malverzacija u Nišu, gde je opozicija prijavila brojne nepravilnosti, ali je GIK odbacio 17 njenih prigovora.

"Dok se rezultati ne uspostave, Kreni-promeni definitivno izlazi iz same skupštine", rekla je Pavlić i dodala da to što ih nema u skupštini ne znači da neće biti aktivni, jer će zbog vertifikacije mandata imati sve informacije kao i drugi odbornici.

Upitana da li sada imaju više razumevanja za one koji su bojkotovali izbore, s obzirom da su i oni izabrali sličnu taktiku, Pavlić je navela da njihova odluka nije bojkot.

"Bojkot je kada ostanete pasivni i ne radite ništa. Mi smo veoma aktivni. Ne postoji paralela. Videćemo šta će se dešavati u Nišu", kazala je Pavlić.

Teme