Web Analytics
Dijalog Kine i Nemačke o klimatskim promenama, zelenoj tranziciji - BetaRS

Dijalog Kine i Nemačke o klimatskim promenama, zelenoj tranziciji

Zelena Srbija | 24.06.2024 | access_time 19:50
Dijalog Kine i Nemačke o klimatskim promenama, zelenoj tranziciji
Foto: Xinhua

Prvi dijalog na visokom nivou u okviru kinesko-nemačkog dijaloga i mehanizma saradnje o klimatskim promenama i zelenoj tranziciji održan je proteklog vikenda u Pekingu.

Kako prenosi Sinhua, nakon dijaloga objavljeno je nekoliko ključnih rezultata. Dve strane će pokrenuti saradnju na pokrajinskom nivou o zelenoj tranziciji i uspostaviti radnu grupu za smanjenje industrijskog ugljenika, rečeno je.

Dve zemlje će takođe sarađivati na demonstracionim projektima za unapređenje energetske efikasnosti u ključnim sektorima, navodi se u saopštenju kineske Nacionalne komisije za razvoj i reforme.

Kina je tokom dijaloga izrazila spremnost da dodatno unapredi saradnju sa Nemačkom po pitanju energetske efikasnosti, cirkularne ekonomije, smanjenja industrijskog ugljenika i energetske tranzicije.

Nemačka je voljna da istraži dalju saradnju sa Kinom u oblastima kao što su obnovljiva energija, razvoj pametne mreže i proizvodnja proizvoda sa nultim i niskim sadržajem ugljenika, navodi se u saopštenju, prenosi Sinhua.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Zelena Srbija