Web Analytics
Naslovne strane za utorak, 25. jun 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za utorak, 25. jun 2024. godine

Društvo | 25.06.2024 | access_time 08:15
Naslovne strane za utorak, 25. jun 2024. godine
Foto: Beta/Amir Hamzagić
Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za utorak, 25. jun 2024. godine pišu o reizboru Aleksandra Šapića na mesto gradonačelnika Beograda, iskopavanju litijuma i drugim temama.

BLIC - "Šapić gradonačeknik Beograda", o drugom mandatu Aleksandra Šapića na čelu glavnog grada Srbije. O ubistvima u Crnoj Gori, list piše u tekstu "Rat klanova prerastao u krvavu osvetu".

VEČERNJE NOVOSTI - List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića "Tenzije u svetu rastu, sačuvaćemo mir u Srbiji". "Srpski kulturni centar niče i u centru Zagreba", piše list.

DANAS - Nakon zabrane ulaska u Srbiju bosanskohercegovačkom glumcu i piscu Feđi Štukanu, on navodi "Moju slobodu ne mogu dobiti tek tako". "Bilo bi mudro da opozicija ćuti i pusti građane da vode", ocenjuje politički analitičar Cvijetin Milivojević, govoreći o najavama formiranja "Fronta za odbranu Srbije".

NOVA - "Vlast posle izbora Zapadu daje sve", navodi list u tekstu o Kosovu, Rio Tintu i Generalštabu. Evroposlanik Andreas Šider u intervjuu za list navodi "Ako Vučić nastavi ovako, neće biti napretka ka EU". "Šapić dobio novu šansu da i dalje uništava Beograd", navodi list.

POLITIKA - "Ratovi u budućnosti vodiće se oko litijuma", smatra predsednik Srbije. "Beograd će biti srpska prestonica otvorena za sve", navodi Aleksandar Šapić nakon ponovnog izbora za gradonačelnika Beograda.

Teme