Web Analytics
Partizan: Kaboklo je kažnjen, ali ostaje u klubu - BetaRS

Partizan: Kaboklo je kažnjen, ali ostaje u klubu

Kosarka | Izvor: Beta | 26.06.2024 | access_time 12:10
Partizan: Kaboklo je kažnjen, ali ostaje u klubu
Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da je novčano kaznio Bruna Kabokla zbog kršenja klupske discipline, ali i da je odlučio da će brazilski košarkaš biti deo tima i naredne sezone.

"Partizan je nakon okončanog disciplinskog postupka, 14. juna doneo odluku da se košarkaš Bruno Kaboklo kazni novčanim iznosom koji je ekvivalentan iznosu njegovih pet mesečnih plata. Kazna je izrečena zbog neispunjavanja ugovornih obaveza, nedolaska na treninge i utakmice, to jest samovoljnog napuštanja tima", navodi se u saopštenju kluba.

"Ovim putem, Partizan ističe da u trenutku činjenja disciplinskih prekršaja nije imao dospela dugovanja prema Brunu Kaboklu, te da klub ima pravo da igrača zadrži i naredne sezone, i to će pravo iskoristiti", dodaje se.

Kako je naveo Partizan, informacije koje su plasirane u javnost o obavezama igrača prema nacionalnom timu Brazila nisu tačne, niti u skladu sa pravilima FIBA.

Po pravilima FIBA, vreme priprema za olimpijski kvalifikacioni turnir i druge zvanične kvalifikacione utakmice je 14 dana pre prvog meča, dodao je Partizan.

"Prema tome, klub nema nikakvu obavezu da igrača pusti ranije. U prilog ovome, govori i izjava selektora Brazila Aleksandra Petrovića, koji je naveo da Bruno Kabloklo i Jago Dos Santos imaju obavezu da se pojave u trening kampu Brazila tek nakon završetka obaveza u nacionalnom prvenstvu Srbije", saopštio je Partizan.

Crno-beli su naveli i da je agent Bruna Kabokla 29. maja putem Vocap (Whats App) poruke poslao poziv koji je potpisan od strane Karlosa Fontanele za navodni lekarski pregled 31. maja.

"Klub prema FIBA pravilima nije obavezan da pusti igrača pre završetka klupskih obaveza u KLS. Podsećamo, potencijalna treća utakmica finalne serije je bila na rasporedu 8. juna. Prema internim pravilima FIBA, poziv može da bude upućen samo sa zvanične registrovane imejl adrese nacionalnih federacija, što se nikada nije dogodilo", saopštili su crno-beli.

Klub se, kako se dodaje, zvanično obratio Košarkaškom savezu Brazila 5. juna i tražio rezultate navodnih lekarskih pregleda, kao i pojašnjenje, da li je poziv koji je stigao od agenta ikada zvanično upućen od strane federacije i da li je uopšte zvaničan.

"Odgovor nikada nije stigao", dodao je Partizan.

Prema saznanjima Partizana, Bruno Kaboklo je u Brazil sleteo iz Amerike tek 16. juna, "što samo potvrđuje da je u pitanju samovoljna odluka igrača da iz nekih drugih razloga napusti svoje radno mesto i uputi se na drugi kontinent".

"O svemu ovome, Partizan je obavestio nadležna tela u FIBA i potražio zaštitu svojih prava", zaključuje se u saopštenju Partizana.

Teme