Web Analytics
Potpisan ugovor za izgradnju kolektora u Zrenjaninu - BetaRS

Potpisan ugovor za izgradnju kolektora u Zrenjaninu

Životna sredina | Izvor: Beta | 26.06.2024 | access_time 12:35
Potpisan ugovor za izgradnju kolektora u Zrenjaninu
Ministarka zaštite životne sredine Srbije Irena Vujović potpisala je danas ugovor na osnovu kojeg će u Zrenjaninu početi izgradnja glavnog gradskog kolektora, neophodnog za efikasno funkcionisanje sistema za upravljanje otpadnim vodama.

Planirano je da radovi na izgradnji kolektora počnu krajem jula, a rok za završetak je kraj jula 2026. godine, objavila je Vlada Srbije.

Vujović je navela da je projekat izgradnje glavnog kolektora, dužine 1,75 kilometara, koji se realizuje uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, važan preduslov za rad postrojenja za preradu otpadnih voda, čija izgradnja je deo drugog projekta.

"Grad Zrenjanin se našao među lokalnim samoupravama sa kojima sam u poslednjih desetak dana potpisala ugovore na osnovu kojih će biti realizovani kapitalni projekti iz oblasti upravljanja otpadnim vodama. Ovim projektima na sistemski način rešavamo upravljanje otpadnim vodama i značajno unapređujemo standarde zaštite životne sredine", naglasila je Vujović.

Prema njenoj oceni, ovo su važni projekti za Zrenjanin, čija realizacija će omogućiti zaštitu Aleksandrovačkog kanala, vodotoka reke Begej i očuvanje biodiverziteta.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina