Web Analytics
Novi predsednik najveće niške opštine biće ekonomista Mladen Đurić sa liste 'Dr Dragan Milić' - BetaRS

Novi predsednik najveće niške opštine biće ekonomista Mladen Đurić sa liste 'Dr Dragan Milić'

Politika | 26.06.2024 | access_time 15:00
Novi predsednik najveće niške opštine biće ekonomista Mladen Đurić sa liste 'Dr Dragan Milić'
Foto: Beta/Biljana Ljubisavljević

Novi predsednik niške Gradske opštine Medijana biće ekonomista Mladen Đurić, ispred liste grupe građana "Dr Dragan Milić", a njegov zamenik biće Marko Aleksovski ispred koalicije "Biramo Niš", saopštio je danas Dragan Milić nosilac pomenute izborne liste grupe građana.

Prema njegovim rečima, predsednik Skupštine opštine Medijana biće Miloš Nešić, dok će njegov zamenik biti Dragan Maslaković.

Milić je dodao da će Matija Đorđević iz pokreta "Kreni-promeni" biti šef kancelarije za mlade.

"Čekamo da bivši predsednik Skupštine opštine sazove novu konstitutivnu sednicu. Na Medijani će u narednih nekoliko dana ili nedelja biti uspostavljena nova vlast. Mi smo tamo osvojili 60 odsto glasova, a aktuelna vlast 40 odsto glasova", rekao je Milić novinarima u Nišu.

On je najavio "žestoku racionalizaciju" kadrova koji rade u opštini Medijana i kao prvi potez najavio smanjene broja članova Komisije za praćenje rada javnih preduzeća i broj zaposlenih u Kancelariji za mlade.

"U komisiji za praćenje rada javnih preduzeća radi dvadesetak konsultanata, dok kancelarija za mlade ima sedam zaposlenih. Smanjivanjem njihovog broja imaćemo godišnju uštedu u platama u iznosu od 12 miliona dinara", naglasio je Milić.

Narodne pare, kako je naveo, moraju da se poštuju i moraju pametno da se koriste, "bez arčenja i bez bahaćenja".

Kao primer "bahaćenja" Milić je naveo to što je uprava opštine Medijana za "bife" raspisala tender vredan 580.000 dinara, a Skupština opštine Medijana za istu namenu tender od 400.000 dinara.

"Naručen je viski, likeri od čokolade, kokosa, rakije, dunje, kajsije, viljemovka, lincura, vinjak, vina. Toga više neće biti. Pijemo likere od čokolade narodnim parama", istakao je Milić.

Prema njegovim rečima, opština Medijana je neposredno nakon tendera za "bife" raspisala tender za "kafane", a za tu namenu opredljeno je pola miliona dinara.

Novi predsednik najveće niške opštine biće ekonomista Mladen Đurić sa liste 'Dr Dragan Milić'
Foto: Beta/Saša Đorđević

Milić je rekao da "bahaćenja" ima i na nivou Grada Niša i kao primer naveo to što je grad putem tendera ugovorio nabavku papira za škole i druge ustanove po ceni od 1.152 dinara, iako u radnjama papir u proseku košta 580 dinara.

Duplo skuplje od regularnih cena, prema njegovim rečima, plaćaće se i sunđeri i olovke.

"Tender ide u naredne dve godine i 72 javne ustanove naručivaće kancelarijski materijal upravo od njih. Da li je ovo normalno. Ukoliko mislite da jeste, glasajte i dalje za tu normalnost. Ova zemlja nije bogata da može da baca novac kroz prozor", rekao je Milić.

On je kazao da će se, nakon što opozicija preuzme vlast u gradu, založiti za ukidanje gradskih opština, jer previše novca troše, a od njih je premalo koristi.

"Po mojoj evidenciji mi trošimo na pet opština u Nišu 12, 13 miliona evra na godišnjem niovu. Za mandatni period od četiri godine to je 50 miliona evra. Taj novac nećemo dati na uhlebljenje partijskih trutova već možemo da ih preusmerimo za škole, vrtiće, vodovod i asfaltiranje puteva", rekao je Milić.

On je zatražio ponavljanje izbora za grad Niš na mestima 10 i 18 zbog "nesumljivih proceduralnih grešaka".

"Ne postoji ni jedan sud na svetu koji neće prihvatiti ponavljanje izbora na ta dva biračka mesta. Da izađemo iz ove pat pozicije i da jednostavno grad Niš konačno dobije vlast", rekao je Milić.

Kao i na prethodnim konferencijama za novinare, Milić je i danas podsetio da je opozcija u kojoj su grupa građana "Dr Dragan Milić", koalicija "Biramo Niš", pokret "Kreni-promeni" i koalicija "Ujedinjeni - Nada za Niš", osvojila 3.332 glasa više od koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke.

Teme