Web Analytics
Marej će sačekati do poslednjeg trenutka odluku o učešću na Vimbldonu - BetaRS

Marej će sačekati do poslednjeg trenutka odluku o učešću na Vimbldonu

Tenis | Izvor: Beta | 27.06.2024 | access_time 15:05
Marej će sačekati do poslednjeg trenutka odluku o učešću na Vimbldonu
Britanski teniser Endi Marej rekao je da će "što kasnije" doneti odluku o učešću na Vimbldonu, ali da najverovatnije neće moći da igra u singlu na londonskom grend slem turniru.

Marej, koji se vratio treninzima posle hirurškog zahvata tokom kojeg mu je uklonjena cista na kičmenoj moždini, planira da završi karijeru ove godine. 

On želi da igra na Vimbldonu poslednji put, na turniru na kome je osvojio dve od tri grend slem titule.

"Čekaću do poslednjeg minuta da vidim da li ću moći da igram, a to pravo sam zaradio. Još nije potpuno jasno da li ću 100 odsto biti spreman da igram ili da li je nula odsto šanse da mogu da igram. Takva je situacija. Rekao bih da je verovatnije da neću moći da igram singl, u ovom trenutku", rekao je Marej, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Marej je prvi put osvojio Vimbldon 2013. godine i postao je prvi Britanac posle 77 godina pobednik tog turnira. Drugu titulu u Londonu osvojio je 2016.

Pre nego što je imao problema sa leđima na Kvinsu prošlog vikenda, Marej je na Vimbldonu nameravao da igra u singlu i u dublu, zajedno sa bratom Džejmijem.

On je i dalje na listi za žreb u singlu, koji će biti obavljen u petak od 11 časova u Londonu. Takmičenje u singlu počinje u ponedeljak.

Žreb za dubl obaviće se od 13 časova, a takmičenje počinje u sredu.

"Možda je u pitanju moj ego, ali mislim da sam zaslužio priliku da sačekam do poslednjeg trenutka. Komplikovano je, ali je još komplikovanije jer želim još jednom da igram na Vimbldonu. Želim da imam priliku da igram na turniru", rekao je Marej.

Teme