Web Analytics
Nikezić (SSP): Voda prodrla u kopove Kolubare, nadležni da podnesu ostavke - BetaRS

Nikezić (SSP): Voda prodrla u kopove Kolubare, nadležni da podnesu ostavke

Politika | 28.06.2024 | access_time 08:40
Nikezić (SSP): Voda prodrla u kopove Kolubare, nadležni da podnesu ostavke
Foto: Beta/Amir Hamzagić
Zbog neznanja ljudi kojima je povereno da upravljaju EPS-om voda je opet prodrla u kopove Kolubare, saopštio je danas potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić i zatražio da nadležni podnesu ostavke.

Dodao je da prema mišljenju stručnjaka, kopovi nisu bili spremni za eksploataciju, odnosno nisu iskopani obodni kanali koji bi sprečili dešavanja koja podsećaju na ono što se desilo prilikom velikih poplava 2014. godine.

"Sasvim sigurno, nikada do sada kiše nisu prouzrokavale nista slično i ogromna šteta koja je pričinjena je posledica nekompetentnosti i neodgovornosti SNS kadrova koji upravljaju EPS-om. Ovo će sasvim sigurno dovesti do dodatnih gubitaka EPS-a i povećanja zavisnosti Srbije od uvoza uglja i struje", istakao je Nikezić u saopštenju.

Naglasio je da SSP zahteva od ministarke energetike da odmah obavesti građane Srbije šta se dešava u Kolubari, ko je odgovoran za ogromnu štetu na kopu i kakve su dugoročne posledice po energetsku stabilnost države.

"Ukoliko se informacije koje smo dobili pokažu kao tačne, očekujemo da ministarka Đedović i generalni direktor EPS-a Dušan Živković momentalno podnesu ostavke", zaključio je Nikezić.

Teme