Web Analytics
Stefanović (SSP): Vučić javno iznosi tajne podatke koji su osetljivi za bezbednost države - BetaRS

Stefanović (SSP): Vučić javno iznosi tajne podatke koji su osetljivi za bezbednost države

Politika | 04.07.2024 | access_time 08:55
Stefanović (SSP): Vučić javno iznosi tajne podatke koji su osetljivi za bezbednost države
Foto: Beta/Milan Obradović
Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, umesto da pusti vojsku i Bezbednosno-informativnu agenciju da rade svoj posao, javno iznosi tajne podatke koji su osetljivi za bezbednost države.

"Kad Aleksandar Vučić, nakon sastanka sa Generalštabom Vojske Srbije, izađe pred kamere i kaže javno da nema zemlje u okruženju iz koje nisu poleteli dronovi i avioni da bi Srbiju nadgledali i špijunirali, onda je to akt ugrožavanja bezbednosti zemlje", naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

Kako je kazao, "namera novih radikala" je da neprekidno shvataju osećaj nesigurnosti i ugroženosti građana da bi kroz tenziju mogućeg rata i sukoba "sakrili ogromnu pljačku, zaduživanje i nasilje koje sprovode već 12 godina". 

"Vučić i Srpska napredna stranka su oteli državu i Vojsku od naroda i koristite ih u partijske svrhe. Ove opasne neznalice ne prezaju od sistematskog sejanja laži i straha radi čuvanja svoje gole vlasti i samovolje", rekao je Stefanović.

Dodao je da je njihova namera da Srbija postane "kasarna SNS izvršilaca", a ne da "zaustave pljačku, nasilje i ogromnu korupciju". 

"Bolje je da se priča o tuđim dronovima nego o divljanju cena i plavljenju naših gradova. Srbija se mora otrgnuti iz ruku mafije i radikalskih rejting efendija, inače svako naše mišljenje, ideologija i razlike, nemaju nikakvog smisla", ukazao je Stefanović.

Teme