Web Analytics
Raja i zvanično postao golman Arsenala - BetaRS

Raja i zvanično postao golman Arsenala

Fudbal | Izvor: Beta | 04.07.2024 | access_time 18:05
Raja i zvanično postao golman Arsenala
Fudbalski klub Arsenal doveo je iz Brentforda golmana Davida Raju, nakon što je španski golman prošlu sezonu proveo na pozajmici u londonskom klubu.

Arsenal je iskoristio mogućnost i aktivirao otkupnu klauzulu od 27 miliona funti za kupovinu 28-godišnjeg španskog golmana, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Raja je prošle sezone primio samo 16 golova u Premijer ligi, a u 16 prvenstvenih utakmica nije primio gol. Prošle sezone odigrao je u svim takmičenjima ukupno 41 utakmicu, a u 20 mečeva sačuvao je svoju mrežu.

"Posle godinu dana pozajmice, sada konačno mogu da kažem da sam Arsenalov fudbaler, u narednih nekoliko godina. San mi se ostvario", rekao je Raja.

Otkako je na golu zamenio Arona Remsdejla, Raja je postao jedan od najvažnijih igrača u ekipi trenera Mikela Artete.

Arsenal je prošle godine do samog kraja bio u borbi za titulu u Premijer ligi, a sezonu je završio sa dva boda manje od šampiona Mančester sitija.

Takmičenje u Ligi šampiona Arsenal je završio u četvrtfinalu porazom od Bajerna iz Minhena ukupnim rezultatom 2:3.

"David nam je prošle sezone pokazao koliko je važan igrač za nas i zadovoljni smo što je sada i zvanično naš igrač. Njegovo prisustvo u svlačionici mnogo znači. Imamo talentovanu grupu golmana i volim da vidim odnos kakav imamo među golmanima u ekipi", rekao je Arteta.

Teme