Web Analytics
Ekstremna desnica u Francuskoj odgovorila Mbapeu da ostane na svom mestu - u fudbalu - BetaRS

Ekstremna desnica u Francuskoj odgovorila Mbapeu da ostane na svom mestu - u fudbalu

Fudbal | Izvor: Beta | 05.07.2024 | access_time 15:15
Ekstremna desnica u Francuskoj odgovorila Mbapeu da ostane na svom mestu - u fudbalu
Francuska ekstremno desničarska stranka Nacionalno okupljanje saopštila je danas da je kapitenu francuske fudbalske reprezentacije Kilijanu Mbapeu (Kylian Mbappe) mesto u fudbalu, pošto je igrač pozvao na glasanje u drugom krugu parlamentarnih izbora kritikujući dobar rezultat ektremne desnice u prvom krugu.

"Ne bih išao na teren da dajem savete trenera. Mislim da svako treba da ostane na svom mestu. Mesto za Mbapea večeras je francuska reprezentacija", izjavio je za francusku televiziju TF1 portparol Nacionalnog okupljanja Loran Žakobeli (Laurent Jacobelli).

Prema njegovim rečima, Mbape nosi dres francuske reprezentacije, dres svih Francuza, bez obzira ko za koga glasa.

Potom se kratko oglasila i liderka ekstremne desnice Marin Le Pen (Marine) koja je rekla da je "Francuzima dosta da dobijaju lekcije morala i uputstva za glasanje".

Mbape je juče rekao da hitno treba glasati u drugom krugu parlamentarnih izbora u nedelju u Francuskoj, na kojima je u prvom krugu najviše glasova osvojila ekstremna desnica.

"Više nego ikada, moramo da idemo i glasamo. Zaista je hitno. Ne možemo da stavimo zemlju u ruke tim ljudima, zaista je hitno. Videli smo rezultate, to je katastrofa", rekao je Mbape koji se sa svojim timom nalazi na Evropskom fudbalskom prvenstvu u Nemačkoj.

Mbape je pred prvi krug parlamentarnih izbora rekao da je protiv krajnosti, aludirajući na ekstremnu desnicu.

Francuska večeras igra protiv Portugala u četvrtfinaloj utakmici na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Teme