Web Analytics
ZLF: Požari na deponijama smeća su posledica partijskog upravljanja gradom - BetaRS

ZLF: Požari na deponijama smeća su posledica partijskog upravljanja gradom

Životna sredina | Izvor: Beta | 10.07.2024 | access_time 16:45
ZLF: Požari na deponijama smeća su posledica partijskog upravljanja gradom
Šefica odborničke grupe Zeleno-levi front/Pokret slobodnih građana (ZLF), Natalija Stojmenović rekla je danas da su požari na deponjama posledica partijskog upravljanja gradom.

Ona je rekla da je zbog toga što vlast ignoriše problem divljih deponija izbio požar i na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa.

"Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha", rekla je Stojmenović, a preneo ZLF.

Grad, prema njenim rečima, "troši milijarde da privatna firma prati sprovođenje štetnog ugovora za Vinču, a požari na deponijama izbijaju svakog meseca".

To je, prema njenim rečima, "prava slika kako Srpska napredna stranka (SNS) štiti svoje interese, dok se građani guše od smeća".

"Svaka divlja deponija je potencijalna ekološka katastrofa, jer SNS ne zanima što je posle svakog požara vazduh ekstremno zagađen i što na ovakvim temperaturama požari na deponijama prete da budu naša svakodnevnica. Partijski džep je za SNS uvek bio bitniji od bezbednog i normalnog života građana", rekla je Stojmenović.

Podsetila je da se nedavno zapalila divlja depnija u Užicu, gde je vlast ignorisala i ćutala o problemima koje je ovaj požar izazvao.

Dodala je da je saniranje divljih deponija i izgradnja efikasnog i ekološkog sistema upravljanja otpadom jedino što može da spreči nove požare i opasnosti koje ugrožavaju živote građana.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina