Web Analytics
Za bolju pošumljenost Vojvodine dodeljeni ugovori od 64 miliona dinara - BetaRS

Za bolju pošumljenost Vojvodine dodeljeni ugovori od 64 miliona dinara

Životna sredina | Izvor: Beta | 16.07.2024 | access_time 14:35
Za bolju pošumljenost Vojvodine dodeljeni ugovori od 64 miliona dinara
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dodelio je danas ugovore u vrednosti od 64 miliona dinara korisnicima koji su dobili ovogodišnja sredstva iz Budžetskog fonda za šume AP Vojvodine za poboljšanje pošumljenosti.

Kako je saopšteno iz Pokrajinske vlade, dodeljeno je ukupno 18 ugovora, a na konkursu su podržane aktivnosti na unapređenju otvorenosti šuma, izgradnja šumskih puteva i mostova na njima, zatim unapređenje rasadničke proizvodnje i stanja u oblasti zaštite šuma od požara.

Za izgradnju šumskog puta sredstva je dobila i Eparhija sremska, dok će Eparhija bačka dobijeni iznos usmeriti na gradnju mosta na trasi šumskog puta.

Preduzeće "Vojvodinašume" i preduzeće "Nacionalni park Fruška gora" će dobijena sredstva usmeriti na izgradnju šumskih puteva, unapređivanje rasadničke proizvodnje i nabavku opreme za zaštitu šuma od požara.

Zamenik pokrajinskog sekretara Zoltan Tot kazao je da je reč o veoma značajnom konkursu, jer Vojvodina spada u red regija koje nisu dovoljno pošumljene, o čemu govori i podatak da procenat pošumljenosti iznosi samo sedam odsto.

"Da bi se dostigla optimalna šumovitost predviđena Prostornim planom Vojvodine, procenat šumovitosti bi trebalo da se uveća više nego dvostruko", rekao je Tot.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina