Web Analytics
Naslovne strane za sredu, 17. jul 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za sredu, 17. jul 2024. godine

Društvo | 17.07.2024 | access_time 08:40
Naslovne strane za sredu, 17. jul 2024. godine
Foto: Beta/Amir Hamzagić
Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za sredu, 17. jul pišu o uredbi Vlade Srbije o projektu "Jadar", novom Zakonu o bezbednosti u saobraćaju i povredi srpske atletičarke Ivane Španović.

ALO - "Atentator pola sata nišanio Trampa", o propustima tajne službe. "Oboren rekord u potrošnji struje", piše list.

BLIC - Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović predlaže: "Svaka škola da ima svoj grb, himnu i uniformu". Priprema se novi Zakon o bezbednosti u saobraćaju: "Bahati vozači ostajaće bez kola i bez dozvole".

VEČERNJE NOVOSTI - List piše da Francuzi 2028. otvaraju rudnik litijuma. "Tetiva brine Ivanu", o povredi atletičarke Ivane Španović pred Olimpijske igre.

DANAS - "Vlada uporna da dozvoli kopanje litijuma u Srbiji", Vlada Srbije potvrdila svoju uredbu kojom se ponovo primenjuje Uredba o projektu "Jadar". "SPS na vlasti jer se ne drži nijednog principa", naveo je u intervjuu za list profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu Bojan Pajtić.

INFORMER - "Trampa sad čuva 15 ljudi", o pojačanim bezbednosnim merama nakon atentata.

KURIR - "U subotu jaki pljuskovi, ali ostaju tople noći", o najavi oluje. "Srbi iz Milvokija prave skup podrške Trampu", piše list.

NOVA - "Vlada odlučila: 'Rio Tinto' ponovo u igri", o usvajanju uredbe koja omogućava realizaciju projekta "Jadar". List piše i da na 15 fakulteta Univerziteta u Beogradu ima još slobodnih mesta za studente na budžetu.

POLITIKA - List piše o obeležavanju 34 godine od osnivanja Socijalističke partije Srbije i o novoj uredbi Vlade Srbije o projektu "Jadar".

SRPSKI TELEGRAF - List prenosi kritike predsednice Skupštine Ane Brnabić upućene lideru Stranske slobode i pravde Draganu Đilasu, pod naslovom "Nije narod lud, dobro se zna ko je doveo Rio Tinto u Srbiju".

Teme