Web Analytics
Udruženje Zaštitimo Jadar i Rađevinu: Sve što potpiše o Jadru vlast će da plati iz svog džepa - BetaRS

Udruženje Zaštitimo Jadar i Rađevinu: Sve što potpiše o Jadru vlast će da plati iz svog džepa

Politika | 18.07.2024 | access_time 11:10
Udruženje Zaštitimo Jadar i Rađevinu: Sve što potpiše o Jadru vlast će da plati iz svog džepa
Foto: Beta/Saša Đorđević
Udruženje "Zaštitimo Jadar i Rađevinu" upozorilo je predstavnike aktuelne vlasti da će "sve što od danas pa nadalje potpišu" u vezi sa projektom Jadar, morati da plate iz svog džepa.

Obratili su se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijeru Milošu Vučeviću i predsednici skupštine Ani Brnabić za koje su naveli da su "deo organizovanog zločinačkog poduhvata protiv Srbije i njenog naroda".

"Sve što od danas pa nadalje potpišete sa bilo kim, bilo šta i bilo gde u vezi projekta 'Jadar', a da to sve proizvede bilo kakvu obavezu, bilo finansijsku, bilo neku drugu, a sve na štetu po narod Srbije, budite sigurni, moraćete sve to platiti iz sopstvenih džepova i svojom imovinom. Nemoj da bude 'nismo znali'", objavilo je Udruženje "Zaštitimo Jadar i Rađevinu".

U Srbiju u petak dolazi nemački kancerlar Olaf Šolc sa potpredsednikom Evropske komisije za energetiku Marošem Ševčovičem, koji će, kako je najavljeno, u ime EU potpisati memorandum o razumevanju između Srbije i Evropske komisije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima.

Teme