Web Analytics
Građanski pokret 'Bravo' protiv poklanjanja 5.000 kvadrata Futoškog parka privatnom investitoru - BetaRS

Građanski pokret 'Bravo' protiv poklanjanja 5.000 kvadrata Futoškog parka privatnom investitoru

Životna sredina | Izvor: Beta | 18.07.2024 | access_time 11:15
Građanski pokret 'Bravo' protiv poklanjanja 5.000 kvadrata Futoškog parka privatnom investitoru
Građanski pokret "Bravo" saopštio je danas da traži poništenje procedura i da se ponovo na javnu raspravu stavi urbanistički plan po kojem gradska vlast poklanja 5.000 metara kvadratnih privatnom investitoru unutar Futoškog parka.

"Tražimo da se ponovi zakonska procedura izmene plana, sa ranim javnim uvidom i potom javnim uvidom od 30 dana kako bi javnost mogla da se uključi u odbranu Futoškog parka i jasno kaže da nema davanja zelenila privatnim investitorima", piše u saopštenju.

Upozorili su gradske vlasti da je neprihvatljivo da se jednom privatnom preduzeću pokloni 5.000 metara kvadratnih javne zelene površine, a tek zelene površine parka koji je pod zaštitom kao spomenik prirode.

Novosadski parlament je na izmaku mandata, u starom sazivu, 28. juna, usvojio izmenu plana kojom se pet hiljada kvadrata Furoškog parka poklanja investitoru, koji planira da postojeći kompleks Hotela "Park" proširi tako što će izgraditi još jednu zgradu unutar granica parka.

Iz pokreta "Bravo" podsetili su da je pomenuti plan bio na javnom uvidu tokom izborne kampanje u maju i da je jedino uspelo da Društvo arhitekata Novog Sada, čiji prigovori su odbijeni od strane preduzeća "Urbanizam", Komisije za planove, dok ih Gradsko veće i Skupština nisu ni uzeli u obzir prilikom glasanja.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina