Web Analytics
Kokanović pozvan u policiju zbog objave na Fejsbuku 'da se spremi suzavac' - BetaRS

Kokanović pozvan u policiju zbog objave na Fejsbuku 'da se spremi suzavac'

Politika | 18.07.2024 | access_time 15:00
Kokanović pozvan u policiju zbog objave na Fejsbuku 'da se spremi suzavac'
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO
Predsednik Ekološkog udruženja "Ne damo Jadar" Zlatko Kokanović pozvan je danas telefonom u policijsku stanicu u Loznici na informativan razgovor o tome da li zna ko je na Fejsbuk stranici tog udružena napisao da se "spreme suzavac, biber sprej i prsluci".

Kokanović je aganciji Beta rekao da je pripadnicima Bezbednosne informativne agencije rekao da ne zna ko je okačio tu objavu.

"Ne znamo ko je poslao tu poruku, njihov posao je da to utvrde", rekao je Kokanović koji je četiri sata ispitivan uz čekanje na "šefa" iz Begrada da učestvuje u ispitivanju.

Kokanović je rekao da će meštani i građani obustaviti protest ako Skupština Srbije po Narodnoj inicijativi izglasa zabranu iskopavanja litijuma.

Vlada Srbije u sredu je po drugi put donela Uredbu o primeni Uredbe o utvrđivanju prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita "Jadar", koju je ukinula u januaru 2022. godine.

Ustavni sud je na sednici 11. jula utvrdio da Vladina Uredba o prestanku važenja Uredbe o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta "Jadar", nije bila u saglasnosti sa Ustavom i zakonom, pa je vlada Srbije "oživela" staru uredbu, što je podgrejalo nezadovoljstvo meštana i građana Srbije.

Za sutra je najavljen dolazak u Srbiju nemačkog kancelara Olafa Šolca i potpredsednika Evropske komisije za energetiku Maroša Šefčoviča i potpisivanje Memoranduma o kritičnim sirovinama sa Srbijom.

Teme