Web Analytics
Dačić: Lažna izjava brata osumnjičenog za ubistvo policajca, sve je unapred organizovano - BetaRS

Dačić: Lažna izjava brata osumnjičenog za ubistvo policajca, sve je unapred organizovano

Društvo | 18.07.2024 | access_time 17:00
Dačić: Lažna izjava brata osumnjičenog za ubistvo policajca, sve je unapred organizovano
prt.scr instagram/mupsrbije


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić odbacio je danas kao "klasične laži" navode Artana Hajrizija da mu je brat Faton, osumnjičen za noćađnje ubistvo policajca kod Loznice i ranjavanje drugog, ukrao lična dokumenta koje je policija našla na mestu zločina.

Artan Hajrizi koji živi u Nemačkoj, prethodno je izjavio za albanske medije da nema veze sa napadom na policajce kod Loznice i optužio brata da mu je ukrao dokumente među kojima su kosovski pasoš i nemačka lična karta.

"Lice čija su dokumenta kod naše policije, Artan Hajrizi, dao je izjavu policiju u Hanoveru danas u 11.55 časova da mu je prekjuče brat Faton iz njegovog stana u Hanoveru ukrao lična dokumenta. U pitanju je klasična laž, jer po kojoj logici se lice iz Hanovera vraća u Preševo ilegalno i ponovo pokušava da ilegalno ode u Nemačku", ocenio je Dačić, a preneo MUP.

On je pozvao nemačku policiju da "hitno odgovori" da li je Faton Hajrizi bio u Hanoveru, "kako je ušao i izašao" iz Nemačke, i kako se našao u Preševu.

Ocenio je da se iz postupaka Artana Hajrizija "jasno vidi da je sve dogovoreno ranije" i da je napad na srpske policajce "teroristički akt".

"Posledica tog terorističkog akta i organizacije je ubistvo policajca i zato tražimo i očekujemo punu saradnju sa nemačkom policijom i misijom Euleks, a ne laži u koje niko ne veruje", dodao je ministar.



Dačić: U Bijeljini uhapšen osumnjičeni za organizaciju transporta ubice policajca

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je potvrdio da je danas u Bijeljini uhapšen osumnjičeni za organizaciju prevoza muškarca s Kosova koji je kod Loznice ubio jednog policajca, a drugog ranio.

Po Dačićevim rečima, uhapšen je Z.R. (39), a kao pomagač i njegova supruga I.R, u Mladenovcu.

"U Bijeljini je popodne, u saradnji s policijom Republike Srpske, uhapšen Z.R, za koga se sumnja da je organizovao transport ubice od Preševa ka Loznici", naveo je Dačić, preneo je MUP.

Prethodno je Radio-televizija Republike Srpske, pozivajući se na nezvanične informacije, objavila da je u Bijeljini danas uhapšena osoba koja se dovodi u vezu sa osumnjičenim za ubistvo jednog i ranjavanje drugog policajca kod Loznice.

Po RTRS-u, nije uhapšen ubica Faton Hajrizi, već "osoba s kojom je bio u kontaktu".

Njegov brat Artem Hajrizi ranije je izjavio da mu je Faton, koji je pobegao iz zatvora, ukrao lična dokumenta.

MUP RS se uključio u potragu za osumnjičenim beguncem jer postoji mogućnost da je on iz Srbije pobegao u BiH, na područje Bijeljine i Zvornika.

Teme