Web Analytics
Košarkaši dominantni protiv Japana, košarkašice bolje od Nigerije pred Olimpijske igre - BetaRS

Košarkaši dominantni protiv Japana, košarkašice bolje od Nigerije pred Olimpijske igre

Kosarka | 21.07.2024 | access_time 22:00
Košarkaši dominantni protiv Japana, košarkašice bolje od Nigerije pred Olimpijske igre

Srpski košarkaši pobedili su večeras u Beogradu reprezentaciju Japana 119:100, u pretposlednjoj pripremnoj utakmici za Olimpijske igre u Parizu.

Izabranici selektora Svetislava Pešića prvu četvrtinu su završili sa 10 poena prednosti (33:23), a na poluvreme su otišli sa 59:52.

Dobra igra reprezentativaca Srbije nastavljena je u trećoj četvrtini, kada je prednost povećana na 21 razlike (91:70).

Najviše poena u reprezentaciji postigao je Nikola Jokić - 18, Filip Petrušev je upisao 17, Bogdan Bogdanović 15, Ognjen Dobrić 14, a 12 poena je imao Vasilije Micić.

Najefikasniji sa 29 poena u Japanu je bio Ruj Hačimura, dok su Kavamura sa 12 i Vatanbe sa 10 bili jedini koji su postigli dvocifreni broj poena.

Srpski košarkaš Nikola Jović, koji je zbog povrede propustio dosadašnje pripreme za Olipijske igre, večeras je ponovo zaigrao za reprezentaciju.

Poslednju pripremnu utakmicu pred Olimpijske igre, srpski košarkaši igraju protiv Grčke u ponedeljak, 22. juna od 20 sati u Beogradskoj areni.

Takmičenje u Parizu započeće 28. jula duelom protiv SAD, dok ih u grupnoj fazi očekuju i mečevi sa Portorikom (31. jul) i Južnim Sudanom (3. avgust).

Košarkašice savladale Nigeriju u generalnoj probi za Olimpijske igre

Srpske košarkašice pobedile su danas u Beogradu reprezentativke Nigerije 70:62, u generalnoj probi pred Olimpijske igre u Parizu.

Izabranice selektorke Marine Maljković dobro su započele utakmicu i na poluvreme otišle sa 10 poena prednosti, koju su čuvale do kraja utakmice.

Najefikasnije u reprezentaciji Srbije bile su Jovana Nogić sa 15 i Anđela Dugalić sa 12 poena, dok je Elizabet Balogun postigla 14 poena za Nigeriju.

Košarkašice će takmičenje na Olimpijskim igrama započeti 28. jula protiv selekcije Portorika, dok ih u grupnoj fazi očekuju i mečevi sa Kinom i Španijom.

Teme