Web Analytics
Andrea Orćel proglašen za Bankara godine, a Unikredit grupa dobila brojne Euromoney nagrade - BetaRS

Andrea Orćel proglašen za Bankara godine, a Unikredit grupa dobila brojne Euromoney nagrade

Ekonomija | Izvor: Beta | 22.07.2024 | access_time 12:15
Andrea Orćel proglašen za Bankara godine, a Unikredit grupa dobila brojne Euromoney nagrade
BETAPHOTO/UniCredit Banka/Carla Pyke
Andrea Orćela, izvršnog direktora Unikredita (UniCredit) je Euromoney magazin proglasio "Bankarom godine" kao priznanje za izuzetno liderstvo i izvanredne rezultate koje je ta bankarska grupa postigla 2023. godine, kroz strateški plan transformacije "UniCredit Unlocked", saopšteno je danas.

Prestižna nagrada uručena je na ceremoniji "Euromoney Awards for Excellence" u Londonu.

Euromoney je dodelio Unikreditu nagradu za Najbolju banku za mala i srednja preduzeća (MSP) u Zapadnoj Evropi, odajući priznanje dugogodišnjoj saradnji i njenom širokom dometu od dva miliona klijenata MSP i 15 miliona klijenata među fizičkim licima, u 13 zemalja u Evropi.

Dodatno, Euromoney je prepoznao Unikredit kao Najbolju banku u Italiji, gde je takođe proglašena za Najbolju banku za ESG i za mala i srednja preduzeća. Unikredit je proglašen za Najbolju banku u Bosni i Hercegovini, gde je dobio i dodatno priznanje za Najbolju banku za raznolikost i inkluziju.

Unikredit grupa je dobila 18 nagrada, u znak priznanja za svoj izuzetan rad širom Evrope.

Te nagrade uključuju Najbolju banku u centralnoj i istočnoj Evropi za upravljanje bogatstvom i Najbolju banku za transakcione usluge, kao i priznanja za Najbolju banku u Austriji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Rumuniji za ESG i Najbolju banku Bugarske, Hrvatske i Rumunije za korporativno bankarstvo. U Češkoj je banka dobila titulu Najbolje banke za mala i srednja preduzeća.

"Izuzetno sam počastvovan i zahvalan svim kolegama koji su radili zajedno, sa strašću i posvećenošću kao jedan tim koji kontinuirano pruža rezultate za sve naše zainteresovane strane. Ove nagrade su istinsko priznanje njihovim dostignućima i svedočanstvo su posvećenosti i napornog rada celog našeg tima, kao i još jedan korak napred ka našoj ambiciji da postanemo banka za evropsku budućnost", rekao je Andrea Orćel.

U saopštenju banke se navodi da izuzetni rezultati Unikredita u 2023. godini, koja je označena kao najbolja godina ikada, i izvanredan prvi kvartal 2024, odražavaju uspeh strateškog plana "UniCredit Unlocked", koji transformiše instituciju u jednu harmoničnu grupu sa pristupom 15 miliona klijenata i 13 tržišta širom Evrope.

Dodaje se da koristeći svoj jedinstveni panevropski model, Unikredit se postavlja kao novi standard u industriji.

Teme