Web Analytics
Partizan, Vojvodina i Radnički saznali potencijalne rivale u kvalifikacijama za evropska takmičenja - BetaRS

Partizan, Vojvodina i Radnički saznali potencijalne rivale u kvalifikacijama za evropska takmičenja

Fudbal | Izvor: Beta | 22.07.2024 | access_time 14:40
Partizan, Vojvodina i Radnički saznali potencijalne rivale u kvalifikacijama za evropska takmičenja
Srpski fudbalski klubovi Partizan, Vojvodina i Radnički iz Kragujevca saznali su danas potencijalne protivnike u trećem kolu evropskih takmičenja u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija.

Partizan bi u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona mogao da se sastane sa škotskim Rendžersom, pokazao je današnji žreb, ali je za to potrebno da u dvomeču drugog kola budu bolji od Dinama iz Kijeva.

Beogradski klub u gostima igra prvu utakmicu protiv Dinama u utorak, 23. jula (20.00), dok se revanš u Beogradu igra za sedam dana (sreda, 31. jul, u 20.00).

Ukoliko Kijevljani budu bolji od beogradskih crno-belih, Partizan će takmičenje nastaviti u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Tamo ih očekuje duel sa poraženim iz dvomeča turskog Fenerbahčea i švajcarskog Lugana, koji takođe igraju drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Sa druge strane, Vojvodinu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope očekuje bolji iz duela grčkog Panatenaikosa i bugarskog Boteva iz Plovdiva, ali Novosađani prethodno u drugom kolu moraju da budu bolji od holandskog Ajaksa.

Novosađani u četvrtak, 27. jula (20.30) gostuju u Amsterdamu u prvoj utakmici, a revanš se igra sedam dana kasnije (četvrtak, 1. avgust u 20.00) na Karađorđu.

Ukoliko Vojvodina izgubi, takmičenje će nastaviti u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, gde će im potencijalni protivnik biti bolji iz duela slovenačkog Maribora i rumunske Univerzitatee iz Krajove.

Potencijalnog rivala u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija saznao je i kragujevački Radnički, koji bi mogao da igra protiv boljeg iz duela mađarskog Pakšija i kiparskog AEK-a iz Larnake.

Fudbaleri tima iz Kragujevca prethodno moraju u drugom kolu kvalifikacija da pobede crnogorski Mornar.

Prva utakmica, koja se igra u Kragujevcu, na programu je u četvrtak, 25. jula od 20.00, dok se revanš u Baru igra u sredu, 31. jula od 20.45.

Teme