Web Analytics
Naslovne strane za utorak 23. jul 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za utorak 23. jul 2024. godine

Društvo | 23.07.2024 | access_time 08:30
Naslovne strane za utorak 23. jul 2024. godine
Foto: Beta/Nenad Petrovic

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak 23. jul 2024, najviše pišu o početku proizvodnje električnih automobila u Kragujevcu, o litijumu, o mogućoj kandidaturi Kamale Haris posle povlačenja Džozefa Bajdena iz trke na predsedničkim izborima u SAD i drugim temama.

BLIC - Srbija dobija prvi električni automobil: "Od 'fiće' do 'pande' na struju". Ko će 5. novembra izaći na crtu republikancima: "Trampa ruše žene". Iz oblasti zdravlja: "Firme u Srbiji ponovo uvode mere zbog korone".

VEČERNJE NOVOSTI- Nova era u Kragujevcu: "Pun gas za električnu 'pandu' iz Šumadije". Privedeni inženjeri iz Krušika:"Albancu iz Skoplja prodavali vojne tajne". Kalkulacije u SAD: "Bajdena pritisli da skrati mandat".

DANAS - Zašto je za Srpsku pravoslavnu crkvu borba protiv rodno senzitivnog jezika važnija od rudarenja: "SPC ćuti o kopanju litijuma". Politički analitičar Bodo Veber o poseti nemačkog kancelara Olafa Šolca i dokumentima o retkim sirovinama: "Litijum nameće paralele sa kolonijalizmom". Šta se dešava sa osobama sa invaliditetom koje nemaju staž za invalidsku penziju: "Nesposobni za rad, nepodobni za penziju".

ALO - "Električna panda korak u budućnost", o početku proizvodnje novog modela automobila u Kragujevcu. "Novak vesla ka zlatu", o pripremama najboljeg srpskog tenisera za Olimpijske igre u Parizu.

INFORMER - List piše o pucnjavi u staračkom domu u Daruvaru, u Hrvatskoj, u kojoj je ubijeno šest ljudi. "Špijunske igre nad Srbijom" o navodima da je SAD poslao u izvidnicu avion da snimi položaje srpskih raketnih sistema.

KURIR - "Kamala ima samo 100 dana da pobedi Trampa", o obrtu u kampanji za predsedničke izbore u SAD. "Počela proizvodnja novog 'Fijata' u Kragujevcu", piše list.

NOVA - Rio Tinto nije jedini koji ima dozvolu za geološka istraživanja: "Na udaru više od 60 lokacija u Srbiji". Poslanik nemačkog Bundestaga Josip Juratović kaže "Vučić temu litijuma koristi za opstanak na vlasti". U susret Olimpijskim igrama: "Srbija juri rekord na OI, očekuje bar 10 medalja".

POLITIKA - Predstavljen "fijat grande panda" u Kragujevcu: "Jedini u regionu pravimo električne automobile". Posle povlačenja Džozefa Bajdena iz predsedničke trke: "Kamala Haris nema punu podršku demokrata", piše list.

SRPSKI TELEGRAF - Izvršni direktor kompanije Rio Tinto Jakob Štausholm u intervjuu za list kaže "Dolina Jadra neće biti ugrožena". "Trampa hoće da otruju specijalom rukavicom", piše list o novim pokušajima atentata na kandidata za predsednika SAD.

Teme