Web Analytics
Ministri Srbije i S.Makedonije se sastali na graničnom prelazu - BetaRS

Ministri Srbije i S.Makedonije se sastali na graničnom prelazu

Politika | Izvor: Beta | 25.07.2024 | access_time 15:10
Ministri Srbije i S.Makedonije se sastali na graničnom prelazu
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić dočekao je danas na graničnom prelazu Preševo-Tabanovce ministra unutrašnjih poslova Severne Makedonije Pančeta Toškovskog.

Dačić je istakao da je dobra policijska saradnja u borbi protiv nelegalnih migracija, kriminala i terorizma i u oblasti vanrednih situacija.

Dačić i Toškovski su dali podršku i promotivnoj kampanji "Vozi odmoran" koju na graničnom prelazu zajednički sprovode Agencija za bezbednost saobraćaja Srbije i Savet za bezbednost saobraćaja Severne Makedonije.

Dačić je u vezi s tim ukazao da je leti veliki broj smrtonosnih saobraćajnih udesa u Srbiji, gotovo svakog dana u proseku život izgube dve osobe.

Gost je takođe istakao značaj kampanje "Vozi odmoran" i rekao da je važno da se svi fokusiraju na prevenciju u cilju smanjenja broja žrtava u saobraćaju.

Toškovski je rekao da je njegov današnji sastanak s Dačićem važan za unapređenje policijske saradnje dve prijateljske zemlje i zahvalio mu za pomoć MUP Srbije Severnoj Makedoniji tokom nedavnih šumskih požara.

"Zahvaljujem se ministru Dačiću koji je bio među prvim ministrima koje sam kontaktirao i koji je prihvatio da nam se pruži pomoć u gašenju požara", rekao je Toškovski naglasivši da je tim MUP Srbije maksimalno profesionalno obavio posao i pomogao građanima Severne Makedonije.

Teme