Web Analytics
Aleksandar Ivanović u Skupštini Srbije izjavio vlastima: Vi ste najagresivniji lobisti 'Rio Tinta' - BetaRS

Aleksandar Ivanović u Skupštini Srbije izjavio vlastima: Vi ste najagresivniji lobisti 'Rio Tinta'

Politika | 29.07.2024 | access_time 11:20
Aleksandar Ivanović u Skupštini Srbije izjavio vlastima: Vi ste najagresivniji lobisti 'Rio Tinta'
Foto: Skupština Srbije/Peđa Vučković
Zasedanje sednice Skupštine Srbije nastavljeno je danas, dosadašni tok je obeležila rasprava o litijumu, mada to nije na dnevnom redu među 60 tačaka, od kojih je prva Dekaracija sa Svesrpskog sabora.

Polemiku o litijumu pokrenuli su opozicioni poslanici tražeći posebnu sednicu o tome, na šta je predsednica Skupštine Ana Brnabić odgovorila nudeći skupštinsku komisiju, ali je to naišlo na odbijanje opozicionih poslanika.

Poslanik Narodnog pokreta Srbije Aleksandar Ivanović rekao je, na početku današnjeg zasedanja, da ova vlast pokušava da zabašuri temu litijuma i ponaša se kao "najagresivniji lobista privatne kompanije 'Rio Tinto'".

Kako je istakao, vlada je pre izbora stavila "tačku" na ekspolataciju litijuma, pa je više nema, čime je prevarila svoje birače koje je on pozvao da se priključe mirnim protestima po Srbiji.

"Ako zabodu jedan ašov biće prekasno. To je moja preporuka da se priljučite, jer patriotizam je borba za čist vazdu i vodu", poručio je Ivanović

Njemu je replicirao šef odborničke grupe vladajuće stranke SNS Milenko Jovanov koji je naveo da je ranije vlast menjala zakone u korist firme "Rio Tinto", tako da Ivanović treba da se žali na svoje kolege.

Teme