Web Analytics
Gođevac (SSP): Od predratne vile na Vračaru ostao polusrušeni objekat i gomila cigala - BetaRS

Gođevac (SSP): Od predratne vile na Vračaru ostao polusrušeni objekat i gomila cigala

Politika | 30.07.2024 | access_time 08:40
Gođevac (SSP): Od predratne vile na Vračaru ostao polusrušeni objekat i gomila cigala
Foto: Beta/Milan Ilić
Predsednica vračarskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Ana Gođevac izjavila je danas da je srušena još jedna vila u toj gradskoj opštini, "iako je investitor, firma 'Star Tech', dobila građevinsku dozvolu za rekonstrukciju, prenamenu i dogradnju, a ne za rušenje".

"Falilo joj je godinu dana za 'stoti rođendan'. SNS rušilačka ekipa joj to nije dozvolila. 'Ubili' su prelepu vilu u Topolskoj 8 na Vračaru posle 99 godina postojanja. Danas se u dvorištu ovog objekta na Krunskom vencu nalazi samo gomila cigala, polusrušeni objekat i parkirani bager koji čeka da se obruši na ostatke zdanja iz 1925", navela je Gođevac u pisanoj izjavi.

Ona je ocenila da "sprega namernog zatvaranja očiju SNS vlasti i rušilačke najezde investitora nad Vračarom vrši urbicid".

Gođevac je ocenila da sve nadležne institucije u Beogrdu i na Vračaru "moraju hitno da izvrše inspekciju radova na ovom objektu".

"U suprotnom, svi zajedno nesavesno vrše svoj posao i zloupotrebljavaju službeni položaj zbog čega će odgovarati pred slobodnim institucijama", zaključila je Gođevac.

Teme