Web Analytics
PSG: Otkaz predsedniku sindikata u GSP - poslednji korak u potpunom uspostavljanju kontrole - BetaRS

PSG: Otkaz predsedniku sindikata u GSP - poslednji korak u potpunom uspostavljanju kontrole

Politika | 31.07.2024 | access_time 13:20
PSG: Otkaz predsedniku sindikata u GSP - poslednji korak u potpunom uspostavljanju kontrole
Foto: Beta/Miloš Miškov
Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je danas da je otkaz, koji je dobio vozač Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) u Beogradu i predsednik sindikata "Pravda" Zoran Stefanović, predstavlja "poslednji korak u potpunom uspostavljanju kontrole i pritisku na sindikate".

"(Gradonačelnik Beograda Aleksandar) Šapić vrši odmazdu nad svim ljudima koji se suprotstavljaju njegovoj samovolji i govore o zloupotrebama", naveo je u saopštenju potpredsednik beogradskog odbora PSG Stefan Simić.

Prema njegovim rečima, naročito je sporan razlog otkaza, gde se navodi da je zbog "nedozvoljenog javnog istupanja", u kome je govorio da je Grad Beograd dao "milione evra bez tendera za tehnologiju koja ne radi", kao i o drugim maverzacijama u okviru GSP.

"Ovo je Šapićev način da ućutka ljude i on to svesno radi, jer zna da su postupci u radnom pravu višegodišnje maltretiranje, koje će se na kraju završiti povratkom Stefanovića na posao, i odštetom plaćenom iz budžeta Beograda, ali je za Šapića to mala cena u nameri da pošalje poruku da će svako ko o nepravilnostima bude govorio biti sklonjen", ocenio je Simić.

Dodao je da građani Beograda ove godine daju subvenciju u iznosu od 4,3 milijarde dinara i da "apsolutno imaju pravo da znaju šta se sa njihovim novcem radi i gde odlazi".

"Na prvoj sledećoj gradskoj sednici zatražiću odgovore na ova pitanja i insistirati da se ponovo pokrene pitanje otkaza direktora GSP-a Zorana Šarca, koji je već dve godine u nezakonitom v.d. statusu", kazao je Simić.

Teme