Web Analytics
Otpad iz Čačka na deponiji u Kragujevcu brine opoziciju - BetaRS

Otpad iz Čačka na deponiji u Kragujevcu brine opoziciju

Životna sredina | Izvor: Beta | 31.07.2024 | access_time 20:25
Otpad iz Čačka na deponiji u Kragujevcu brine opoziciju

Opoziciona odbornička lista "Za Kragujevac -Znamo se" zatražila je danas od gradske vlasti uvid u ugovor o odlaganju otpada iz Čačka na kragujevačkoj deponiji i analizu tog otpada koju bi uradila ovlašćena laboratorija.

Odbornik liste Milan Milosavljević, pozivajući se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, uputio je  o tome pitanja direktoru Javno-komunalnog preduzeća (JKP) Šumadija Kragujevac Marku Vujnoviću.

"Pored ugovora, zahtevamo da nam se dostave i dokumenti o kretanju otpada za svaki kamion koji je ušao na smetlište kojim upravlja JKP Šumadija" rekao je Milosavljević.

"Tražio sam i analizu tog otpada od strane ovlašćene labaratorije, da bi se, rekao je Milosavljević ,"videlo šta nam se to dovozi i u kojim količinama".

Opozicioni odbornik sumnja da su to "velike količine komunalnog otpada", te je pitao da li su na deponiji angažovane mašine za sabijanje otpada.

Upućen je i zahtev da se dostavi analiza prostora deponije koji će da zauzme otpad iz Čačka.

Dovoženje otpada iz Čačka u Kragujevac je počelo sredinom jula, a iz kragujevačke vlasti su saopštili da je to privremena mera.

Portal Glas Šumadije je danas objavio da već dva dana čitaoci šalju fotografije deponije u Jovanovcu iz koje se diže crn dim.

Pitanjem gradonačelniku o tome da li vidi da gori deponija i oseća li odgovornost za "zagađenje životne sredine  koje utiče na zdravlje Kragujevčana", oglasio se i Gradski odbor Stranke slobode i pravde.

SSP u Kragujevcu traži da se gradska vlast izjasni kada će rešiti problem deponije u Jovanovcu koja je blizu naselja i predstavlja pravu "ekološku bombu koja preti da ugrozi život i zdravlje velikog broja građana".

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina