Web Analytics
MUP: Helikopterske jedinice gase požare kod Raške i Bujanovca kao i u Severnoj Makedoniji - BetaRS

MUP: Helikopterske jedinice gase požare kod Raške i Bujanovca kao i u Severnoj Makedoniji

Zelena Srbija | Izvor: Beta | 31.07.2024 | access_time 20:40
MUP: Helikopterske jedinice gase požare kod Raške i Bujanovca kao i u Severnoj Makedoniji

Pripadnici Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije za vanredne situacije i Helikopterske jedinice gase požare kod Raške, Bujanovca i u istočnom delu Severne Makedonije.

Ministarstvo je saopštilo da vatrogasci-spasioci gase šumski požara u mestu Gradac, u opštini Raška gde gori oko osam hektara borove šume i 20 hektara livada i niskog rastinja. Angažovano je 38 vatrogasaca-spasilaca sa 13 vozila iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Kraljevo, Novi Pazar i Čačak.

Kod sela Luke na planini Stol požar gase 32 vatrogasca-spasioca sa 12 vozila iz Bora, Zaječara, Požarevca, Zrenjanina, Sremske Mitrovice Novog Sada.

Helikopter Super Puma upućen je na Kozjak, kod Manastira Prohor Pčinjski gde je u devet naleta na zapaljenu površinu bačeno 27 tona vode.

Požara na tom nepristupačnom terenu gase i 54 vatrogasca-spasioca sa 17 vozila iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Vranje, Beograd, Niš, Leskovac, Kruševac, Smederevo, Pančevo, Jagodina, Kragujevac i Pirot.

Helikopter MUP Agusta Bell 212 sa pet pripadnika Helikopterske jedinice i pripadnikom Sektora za vanredne situacije, koji je upućen u Severnu Makedoniju radi pružanja pomoći u gašenju požara, dejstvuje na području naselja Dolno Gjugjanci, kod grada Sveti Nikole. Posle 12 naleta prilikom kojih je bačeno 12 tona vode lokalizovan je taj požar, kaže Ministarstvo.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Obnovljivi izvori