Web Analytics
PTT muzej od Ministarstva informisanja dobio na poklon eksluzivne filatelističke albume - BetaRS

PTT muzej od Ministarstva informisanja dobio na poklon eksluzivne filatelističke albume

Ekonomija | Izvor: Beta | 02.08.2024 | access_time 15:00
PTT muzej od Ministarstva informisanja dobio na poklon eksluzivne filatelističke albume
Ministarstvo informisanja i telekomunikacija i Pošta Srbije zaključili su danas ugovor kojim se PTT muzeju poveravaju na čuvanje, stručnu obradu i izlaganje unikatni albumi međunarodne filatelije iz fonda protokolarnih poklona Ministarstva.

Ugovor su potpisali i primopredaju obavili vršilac dužnosti direktora Pošta Srbije Zoran Anđelković i ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić.

Ristić naglasio je to da su u pitanju unikatna izdanja prigodnih poštanskih maraka dobijena kao protokolarni pokloni stranih ministara prilikom poseta Ministarstvu informisanja i telekomunikcija.

U pitanju su album izrađen u svili, iz Кine, album francuskih poštanskih maraka objavljen povodom održavanja 14. Кongresa Svetskog poštanskog saveza iz 2008. godine, album pakistanske filatelije i pet izdanja albuma prigodnih belgijskih poštanskih maraka na kartonskoj podlozi.

Ristić je rekao da, pored saradnje Ministarstva i Pošte Srbije u oblastima unapređenja poslovanja i usluga namenjenih građanima, privredi i državnim institucijama, očekuje da će iz ovog ugovora proisteći još mnogo novih koji će doprineti obogaćivanju zbirki i fondova PTT muzeja.

Anđelković zahvalio je na poklonu i inicijativi resornog ministarstva kojom se podržava razvoj vredne muzejske zbirke, kao i razvoj filatelije u Srbiji.

On je naglasio to da su time omogućeni ekskluzivni sadržaji filatelistima, posetiocima i široj javnosti.

Dodao je da su ovakve inicijative od velikog značaja za budući razvoj PTT muzeja koji više od 100 godina čuva vrednu nacionalnu kulturnu baštinu, a da je u toku izrada planova o daljem razvoju i promociji Muzeja.

Anđelković je ministru informisanja i telekomunikacija u znak zahvalnosti poklonio album najnovijih prigodnih poštanskih maraka u izdanju Pošte Srbije.


Teme