Web Analytics
Pošta Srbije traži neometano funkcionisanje poštanskog saobraćaja na severu KiM - BetaRS

Pošta Srbije traži neometano funkcionisanje poštanskog saobraćaja na severu KiM

Ekonomija | Izvor: Beta | 06.08.2024 | access_time 13:35
Pošta Srbije traži neometano funkcionisanje poštanskog saobraćaja na severu KiM
Pošta Srbije apelovala je danas da se hitno reši i smiri tenzija na severu Kosova i Metohije, kao i da se obustave sva delovanja koja su protivna ranije postignutim sporazumima i omogućavanju neometanog funkcionisanja poštanskog saobraćaja.

Кosovska policija je danas zaustavila kombi vozilo Pošte Srbije sa pismima, na redovnoj liniji prevoza Raška – Gračanica, na administrativnom prelazu Jarinje.

"Najnovija akcija kosovske policije pogoršava situaciju i pojačava zabrinutost među srpskim stanovništvom. Prioritet Pošte Srbije je da se situacija reši mirnim putem, građanima omoguće usluge i zaštite objekti, imovina i naši zaposleni", piše u saopštenju.

Iz Pošte su podsetili da je devet poslovnica u četiri opštine na severu КiM juče zatvoreno, a da je dokumentacija zaplenjena, dok su direktor i upravnici privedeni na informativni razgovor.

"Zatvaranje filijala Pošte Srbije ima ozbiljne posledice za srpsku zajednicu i zaposlene, budući da je vitalna institucija, stub i važan činilac svakodnevnog života Srba i drugog nealbanskog stanovništva na severu КiM", navodi se u saopštenju.

Današnji čin "nasilnog" zaustavljanja prenosa pisama, kako piše u saopštenju, otežava i kontakt među porodicama, što dodatno pojačava osećaj nesigurnosti u kontekstu etničkih tenzija.

Teme