Web Analytics
Vučić najavio izgradnju muzeja posvećenog Novaku Đokoviću u Beogradu - BetaRS

Vučić najavio izgradnju muzeja posvećenog Novaku Đokoviću u Beogradu

Politika | 06.08.2024 | access_time 19:50
Vučić najavio izgradnju muzeja posvećenog Novaku Đokoviću u Beogradu
prt.scr instagram/buducnostsrbije

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u Beogradu "uskoro" početi gradnja muzeja posvećenog teniseru Novaku Đokoviću.

Vučić je kazao da bi taj objekat trebalo da predstavlja "još jednu atrakciju" glavnog grada Srbije.

"Rafael Nadal ima muzej na Palma de Majorci a Đoković je veći od njega u tenisu. Time hoćemo da pokažemo koliko poštujemo to što je uradio ali i da privučemo turiste", rekao je predsednik novinarima u Surčinu, gde je obišao gradilište Nacionalnog stadiona.

On je ocenio da će to biti "ubedljivo najlepši" fudbalski stadion u regionu.

"Na izgradnji Nacionalnog stadiona radiće se u svim smenama. Mnoge zemlje, ne samo u okruženju, mogu samo da sanjaju ovakav stadion. Ovim Beograd postaje centar celog regiona, značajno šire od prostora bivše Jugoslavije", rekao je Vučić.

Ocenio je da ulaganje u EKSPO i u sport "nije jednokratno već ulaganje u budućnost".

"To nije ulaganje za jednu Olimpijadu, za jedno evropsko ili svetsko prvenstvo. Ta izgradnja treba da nam vrati decu na sportske terene ali i da ljudi uživaju u vrhunskim priredbama i manifestacijama", rekao je Vučić.

Upitan koliko će država učestvovati na manifestaciji Ekspo 2027, Vučić je rekao da očekuje "rekordan" broj učesnika.

"Biće ih najmanje 120, od Kine, SAD, Rusije, svih moćnih evropskih zemalja, mnogo naših afričkih i azijskih prijatelja kojima ćemo obezebediti besplatan prostor, sve što im je potrebno jer ne zaboravljamo šta je bilo u UN i one koji poštuju Povelju UN i teritorijalni integritet Srbije", kazao je Vučić.


Vučić: Kurti želi sukobe pre izbora u Americi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da kosovski premijer Aljbin Kurti želi da izazove sukobe pre američkih izbora i da provocira jer mu "ističe vreme".
"Kurti provocira jer mu ističe vreme i želi pre američkih izbora da izazove sukobe, da se ne sačeka eventualna promena u Beloj kući, već da nas pre toga okrene protiv NATO-a. Teško je našem narodu ali to nije posledica naše politike, već nasilja", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara nakon obilaska radova na nacionalnom stadionu.

Dodao je da Srbija mora da postupa racionalno i čvrsto čuva Kosovo i Metohiju u okviru svojih granica.

Predsednik je izrazio nadu da će KFOR sutra ispravno reagovati i neće dozvoliti otvaranje mosta na Ibru, kao i da će sprečiti nasilje jer je najavljen "kontraskup sa druge strane mosta".

"Znam kako je narodu teško i nadam se da nas neće dovesti u poziciji da reagujemo", rekao je Vučić.

Na pitanje o proslavi "Oluje" u Kninu uz ustaške pesme, Vučić je rekao da to nije ništa novo.

"Oni se raduju mi tugujemo i tako svake godine. Oni imaju pravo da se hvale svojim polovnim 'rafalima', mi ćemo možda da se hvalimo novim ako potpišemo taj ugovor, ali dobro ne morate sve ni da pokazujete", rekao je Vučić.

Dodao je da Srbija sa Hrvatskom mora da gradi bolje odnose u budućnosti i što pre se započne taj razgovor, to bolje.

Teme