Web Analytics
Funkcioneri Srpske demokratije pušteni na slobodu posle privođenja kod mosta u severnoj Mitrovici - BetaRS

Funkcioneri Srpske demokratije pušteni na slobodu posle privođenja kod mosta u severnoj Mitrovici

Kosovo | 08.08.2024 | access_time 16:10
Funkcioneri Srpske demokratije pušteni na slobodu posle privođenja kod mosta u severnoj Mitrovici
Foto: Beta/Saša Đorđević
Lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević i funkcioner te stranke Stefan Veljković pušteni su na slobodu posle današnjeg privođenja u blizini mosta na Ibru u Severnoj Mitrovici zbog navodnog ometanja policije.

Kosovska policija ih je ranije danas privela jer su "sprečavali" radnike komunalnih službi da prekreče iscrtane srpske zastave kod mosta na Ibru. 

"Te osobe su i pored upozorenja nastavile da ometaju i ne dozvoljavaju završetak radova, kao i da provociraju i podstiču tenzije. U cilju smirivanja situacije i stvaranja mogućnosti za rad, nadležne policijske jedinice su bile prinuđene da deluju i otpratile su dve osobe u policijsku stanicu na razgovor", saopštila je policija.

Posle privođenja funkcionera Srpske demokratije, ispred policijske stanice na severu Mitrovice okupila se grupa Srba tražeći oslobađanje pritvorenih.

Na početku debate "Međuetnička saradnja, Opštinski odbor za bezbednost u zajednici, saradnja između institucija i civilnog društva" u Skupštini opštine Severna Mitrovica, radnici su, po nalogu Opštine, prekrečili nacrtane srpske zastave kod glavnog mosta na Ibru, preneo je ranije RTS.

Tom prilikom su privedeni lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević i funkcioner te stranke Stefan Veljković, potvrdio je zamenik komandira Kosovske policije za Sever Veton Eljšani. 

Teme