Web Analytics
Vučić čestitao policiji, tvrdi da je intervenisala bez 'minimalne upotrebe fizičke sile' - BetaRS

Vučić čestitao policiji, tvrdi da je intervenisala bez 'minimalne upotrebe fizičke sile'

Politika | 11.08.2024 | access_time 09:45
Vučić čestitao policiji, tvrdi da je intervenisala bez 'minimalne upotrebe fizičke sile'
Foto: Beta/ Nenad Petrović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas pripadnicima policije i Bezbednosno-informativne agencije (BIA) na "profesionalizmu, trpeljivosti i poštovanju svih prava građana" koji su posle sinoćnjeg protesta u centru Beograda zbog najavljenog iskopavanja litijuma, blokirali most Gazela i železničke stanice Prokop i Novi Beograd.

U obraćanju građanima povodom sinoćnjeg protesta, Vučić je rekao da je policija sprovela intervenciju bez "minimalne upotrebe fizičke sile".

"Čestitam pripadnicima policije, BIA i svih bezbednosnih snaga na profesionalizmu, strpljenju, poštovanju svih prava onih koji nisu poštovali prava drugih ljudi, sve suprotno od onog kako se dešava u drugim zemljama sveta. Drugačije bi se proveli oni koji su to radili u svakoj zapadnoj zemlji", rekao je Vučić. 

Ocenio je da je sinoćnji skup protekao u demokratskoj atmosferi ali da je po njegovom završetku došlo do "izvrgavanju demokratije ruglu i terora manjine nad većinom". 

"O sadržajnom delu protesta bih mogao da se izrazito negativno izjasnim ali ćutanjem ili time što nećete da izgovarate suvišne reči činite uslugu i sebi, ne samo drugima", kazao je predsednik. 

Teme