Web Analytics
Stanković: SNS pokušava da kupi ljude iz niške opozicije ali neće uspeti - BetaRS

Stanković: SNS pokušava da kupi ljude iz niške opozicije ali neće uspeti

Politika | 11.08.2024 | access_time 11:05
Stanković: SNS pokušava da kupi ljude iz niške opozicije ali neće uspeti
Foto: Beta/Saša Đorđević

Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Đorđe Stanković izjavio je, uoči sutrašnje konstitutivnu sednice Skupštine grada Niša, da Srpska napredna stranka (SNS) pokušava da manipuliše i kupi ljude iz niške opozicije kako bi prešli kod njih, ali je siguran da se to neće desiti.

"SNS nema ni moralne ni druge objektivne kvalitete i da bi predstavljali građane Niša. Mi smo dobili izbore koje oni pokušavaju da našteluju i pitanje je na koji će način to sutra da protekne. Sumnjam da postoji većina sa njihove strane. Veliko je nezadovoljstvo građana Niša jer ne žele da ih oni vode i svi znaju da nemaju legitimitet da predstavljaju naše građane", dodao je Stanković za TV Nova.

On je naveo da su sinoćnji protesti održani u Beogradu, ali i u drugim gradovima, "dužnost svakog našeg građanina i važna tema".

Kako je rekao, predstavnici NPS nisu organizovali protest, ali su želeli da budu među ljudima, "jer se svi zajedno borimo za svoju zemlju", istakavši da je protest bio veličanstven.

"Postoje situacije kada mi možemo da budemo aktivniji učesnici i ne treba da budemo u prvim redovima. Ova tema prevazilazi da li je neko za ili protiv režima. Svi se borimo za svoju zemlju, vodu, vazduh i želimo da ne postoji takva vrsta podele. Dogovor je bio da ovo bude narodni protest", rekao je Stanković.

On je naglasio da kada vlast rasprodaje zemlju, u ovom slučaju plodnu, i kada radi u interesu stranih kompanija narod ne može da sedi i ćuti i naravno da neko mora da pokrene pobunu.

"Aktivisti koji su organizovali protest nisu nikakva banda već glas naroda. Vlast treba da pripazi na rečnik, jer ne znaju adekvatno da komuniciraju. Kada se govorilo o izborima, nijednog trenutka nisu rekli da će oživeti projekat Rio Tinto, a sada se ponašaju kao PR te kompanije", naglasio je Stanković komentarišući što je premijer Miloš Vučević demonstrante u blokadi nazvao "raspalom bandom".

Teme