Web Analytics
VJT: Uslovna kazna muškarcu koji se tukao na Gazeli - BetaRS

VJT: Uslovna kazna muškarcu koji se tukao na Gazeli

Hronika | 12.08.2024 | access_time 12:35
VJT: Uslovna kazna muškarcu koji se tukao na Gazeli
Foto: Beta/Milan Ilic

Muškarac koji se tokom protestne šetnje na mostu Gazela fizički sukobio sa više osoba uhapšen je zbog nasilničkog ponašanja, preneo je portal Danas pozivajući se na Više javno tužilaštvo.

Osumnjičenom P.Đ. određeno je zadržavanje do 48 časova i danas će biti saslušan.

U snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se da je tokom subotnje protestne šetnje na mostu Gazela, posle skupa protiv rudarenja litijuma u centru Beograda, najpre svojim automobilom preprečio put drugom vozilu a zatim vozača tog automobila kao i osobe koje su pokušavale da ih razdvoje, više puta udario.

 

VJT: Uslovna kazna muškarcu koji se tukao na Gazeli

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu zaključilo je s Petrom Đ. (40) sporazum o priznanju krivičnog dela "nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu", koje je izvršio 10. avgusta 2024. godine u večernjim časovima na mostu Gazela, gde je u toku bio protest "Rudnika neće biti". 

Prema sporazumu, koji je predat Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljeni je priznao izvršenje krivičnog dela za uslovnu kaznu od osam meseci zatvora s rokom provere od tri godine i novčanu kaznu od 10.000 dinara, saopštilo je VJT. 

Petar Đ. prethodno nije osuđivan krivično. 

On je priznao navode krivične prijave da je 10. avgusta u 21:25 časova na mostu Gazela, gde je u toku bio protest "Rudnika neće biti", koristio zvučnu sirenu na svom vozilu kada mu se u jednom trenutku obratio vozač iz drugog vozila D.R. rečima "šta sviraš". 

Nakon toga, navodi VJT, Petar Đ. je svojim vozilom preprečio put, izašao iz vozila i došao do vozila D.R. pa je otvorio vozačeva vrata i D.R. zadao više udaraca rukama i nogama, kada su im pritrčali okupljeni građani u nameri da prekinu dalji fizički kontakt. 

Petar Đ. je potom zadao udarac i jednom od građana, pa se vratio do vozila u kojem se nalazio D.R. i zadao mu još udaraca nogom, nakon čega se vratio u svoje vozilo i udaljio se u nepoznatom pravcu.

Teme